I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Sve više parova raskida preko SMS-a, mejla i društvenih mreža

Izgleda da je vreme kada su parovi vezu raskidali u četiri oka iza nas, a novo istraživanje pokazuje da većina mlađih parova sada raskida preko SMS-a ili preko društvenih mreža.

Najpopularniji načini raskida:

1. SMS poruke – 25 posto 2. Društvene mreže – 20 posto 3. Razgovor u četiri oka – 18 posto 4. Telefonski poziv – 15 posto 5. Mejl – 11 posto

Kako pokazuju rezultati istraživanja, više od polovine ljubavnih parova koji su svoju vezu prekinuli prošle godine to je učinilo ili putem SMS poruka ili preko društvenih mreža, prenosi Daily Mail.

U istraživanju je učestvovalo 2.712 ispitanika starosti od 18 do 30 godina, a svi učesnici su imali bar jedan raskid iza sebe u poslednjih 12 meseci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Rezultati pokazuju da je 56 odsto ispitanika vezu prekinulo digitalnim putem.

Više od polovine onih koji su vezu prekinuli putem SMS poruke (njih 55 posto) kaže kako je takav način raskida sam čin učinio manje neprijatnim dok 61 odsto onih koji su prekid ‘obavili’ preko društvenih mreža kaže da su to uradili tako što su obrisali ili blokirali bivšeg partnera.

Više od polovine onih koji su vezu odlučili da raskinu vezu slanjem mejla (njih 58 posto) kaže kako su taj način izabrali jer im je omogućio da potpuno objasne svoje razloge prekida.

Uprkos tome što je prekidanje veze preko mejla i društvenih mreža sve popularnije, čak 73 odsto ispitanika kaže da ih taj način prekida veze zapravo veoma ljuti jer je (smatra 60 odsto ispitanika) previše bezličan. Prema istraživanju, danas se svega dva posto ispitanika odlučuje na raskid putem dobrog starog pisma.

autor: AM

izvor: Haber/Novi magazin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh