I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Sve pod konac za predstojeću manifestaciju “Dani piva”

U Zrenjaninu će se u periodu 23. do 28. avgusta održati manifestacija “Dani piva”.

cistoca-i-zelenilo

Ova ne samo turistička, nego i kulturna, muzička i privredna manifestacija okupiće i ove godine veliki broj pivara. Dok se pivare spremaju da ponude gostima što kvalitetnije pivo, zaposlene u JKP ”Čistoća i zelenilo” čekaju sasvim drugačiji poslovi.

– Naša Služba za održavanje javno prometnih površina, koja brine o čistoći grada, angažovaće još veći broj radnika (oko 50), koji će raditi sve tri smene, a intenzivnije će raditi po zatvaranju štandova na čišćenju i pranju centra grada, Trga Slobode, Žitnog Trga, parkinga na prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama – rekla je Danijela Tančić. pr JKP „Čistoća i zelenilo“.

I Taxi Zrenjanin

Pored radne snage biće angažovana i specijalna vozila: dve čistilice, traktor, dva kamiona, vozilo za odnošenje komunalnog otpada (specijalka), kao i cisterne za pranje. Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera. Veći broj istih biće postavljen na Žitnom Trgu, Trgu Slobode i parkingu na Prevlaci koji će se prazniti svakodnevno. Na Žitnom Trgu i Trgu Slobode biće postavljeni i žičani kontejneri za otpatke i isti će se prazniti dva puta, jednom u toku dana, a i po završetku rada štandova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radnici dežurne ekipe (3-4 radnika), uz angažovanje kamiona biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba.

Za vreme prošlogodišnje manifestacije iznosile su se velike količine komunalnog otpada, posećenost manifestacije je bila rekordna i ukupno je izneto oko 220 tona otpada.
Nakon zatvaranja manifestacije Dani piva, radnicima JKP „Čistoća i zelenilo“ biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh