I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Sutra u Zrenjaninu javno posmatranje pomračenja Sunca

Udruženje astronoma Zrenjanina „Milutin Milanković“, Udruženje nastavnika prirodnih nauka i OCD „Most na suvom“ organizovaće sutra manifestaciju „Daj nam Sunca!“ u nekoliko osnovnih škola i pored gradskog jezera.

pomracenje

Sutra će se odigrati najveće pomračenje Sunca u poslednjih 16 godina, a posetioci manifestacije moći će teleskopima da posmatraju zaklanjanje 50 odsto Sunčevog diska.

Manifestacija će biti organizovana na nekoliko lokacija sa kojih će pomračenje moći da se posmatra. Pored lokaliteta u blizini gradskog jezera gde mogu da dođu svi Zrenjaninci koji žele da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju, posmatranje je organizovano i u osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš“, „Dr Jovan Cvijić“, „Sonja Marinković“ i „Servo Mihalj“.

Fordomanija

– U cilju da se među osnovcima, srednjoškolcima i građanstvom popularizuju astronomija i fizika, organizovano je posmatranje kroz teleskope i bezbedonosne maske. Posmatranjem maketa sistema planeta, posetioci će moći da uz stručni nadzor astronoma i profesora fizike i drugih prirodnih nauka saznaju nešto više o kosmičkim pojavama, saopštili su organizatori.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Manifestacija će trajati od 8 do 13 časova na svim navedenim lokacijama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh