I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Sutra u Kristalnoj dvorani: „Inkluzija za sve“

usaidAmerička agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Specijalna Olimpijada sutra u Kristalnoj dvorani (početak u 9 časova) održavaju osmi seminar „Inkluzija za sve“, u cilju promocije jednakosti osoba sa intelektualnom ometenošću.

Zrenjanin je osmi od 12 opština u Srbiji koje će učestvovati u seminarima, a koji uključuju teoretski i praktični deo.  Osamnaestomesečni projekat „Inkluzija za sve“ obuhvatiće 240 predstavnika lokalnih vlasti, škola i mladih aktivista, kao i lica sa intelektualnom ometenošću i njihove porodice.

Dvodnevni seminar, koji će trajati do nedelje popodne, osmišljen je da građanima Zrenjanina omogući uvid u sposobnosti lica sa intelektualnom ometenošću, posebno mladih, kao i uvid u strategije za podršku njihove inkluzije u društvo. Projekat „Inkluzija za sve“ promoviše demokratske principe, rodnu jednakost i aktivno učešće u društvu, što će unaprediti prava osoba sa intelektualnom ometenošću. Nakon seminara „Inkluzija za sve“ biće oformljena dva desetočlana tima Special Olympics Unified® u svakoj od 12 opština u Srbiji. Timovi će biti sačinjeni od mladih sa i bez intelektualne ometenosti. Članovi timova takmičiće se kao jednaki na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou. Biće oformljeno 24 timova Special Olympics Unified Sports®, koji će uključiti 240 mladih.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh