I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Studentski dom u Zrenjaninu pola veka bez menze

U zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“, za pola veka koliko ta ustanova postoji, stanovalo je oko 4000 studenata. U sastavu je novosadskog Studentskog centra od 1993. godine, a trenutno je u njemu smešteno 208 stanara.

Velika rekonstrukcija izvršena je 2007. godine, ali ni danas ovaj Dom nema svoju menzu.

– Kada je u pitanju ishrana, naši studenti imaju na raspolaganju menzu Doma učenika „Angelina Kojić Gina“ i to ručak i večeru. Doručak nije uključen, kaže upravnica Doma, Tanja Dulović. – Grad Zrenjanin je pre sedam godina dodelio plac u dvorištu Doma i namenio ga izgradnji menze. U ovom trenutku čak ni sredstva za izgradnju nisu posebno veliki problem, ali se čeka dozvola Ministarstva prosvete za otvaranjem oko dvadesetak novih radnih mesta. Ako ne dobijemo makar obećanje za takvo nešto, ne vredi da krećemo u investiciju.

studentski-dom-zrenjanin1
Prema idejnom projektu, studentska menza bila bi smeštena do ulice Jovana Popovića, a pored kuhinje predviđen je i kafić sa poslastičarnicom i drugih prateći objekti. Na drugom spratu predviđena je izgradnja soba sa kupatilima za koje bi mogli da konkurišu najbolji studenti. Procena je da bi usluge ove menze koristilo od 800 do 1000 studenata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Izgradnjom studentske menze povećali bismo ne samo kvalitet usluga za naše stanare, već bi se otvorila mogućnost da tokom leta radimo kao hostel. Tako bismo pribavljali sredstva za dalja ulaganja i poboljšanje uslova stanovanja u Domu – rekla je Dulovićeva.

Sa nekoliko stanara razgovarali smo o načinima kojima se trenutno pomažu.

– Najčešće odlazim u Dom učenika koji mi je na desetak minuta hoda odavde. Ne čini se mnogo, ali bilo bi lakše da nam je menza na mestu na kom je planirano da bude, naročito sada u zimskom periodu – kaže Aleksandra Davidović.

Danijela Milovanović, studentkinja iz Valjeva, kaže da ponekad zbog termina predavanja nema vremena da ode do Doma učenika, te je u tim situacijama prinuđena da se snađe „u sopstvenoj režiji“.

Cimeri Ilija Janković iz Lazarevca i Saša Kapić iz Pančeva kažu – najčešće spremamo ono što donesemo od kuće ili kupujemo gotova jela. Sigurno da bi nam nova menza olakšala taj deo kao uštedela dosta vremena tokom dana. Domska pravila ne dozvoljavaju upotrebu rešoa i sličnih uređaja, ipak ponekad se pripremaju neka od jednostavnih jela poput palačinki, podgreva se pasulj.

studentski-dom-zrenjanin

Dom Mihajlo Predić dr. Miša raspolaže sa 208 mesta u 60 trokrevetnih i 7 četvorokrevetnih soba. Stanarima su na raspolaganju dve čitaonice, internet centar, studentski klub, sala za rekreaciju sa teretanom, kantina i košarkaški teren sa rasvetom.

Sve sobe u domu su umrežene u lokalnu računarsku mrežu, a opremljene su novim nameštajem i opremom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh