I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Studenti Tehničkog fakulteta na praktičnim zadacima u odeljenjima Gradske uprave

Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Zrenjanina i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina potpisanim u gradskoj kući stvaraju se novi uslovi za stručno usavršavanje studenata.

Na osnovu sporazuma  određeni broj studenata posle treće i četvrte godine studija će program stručne prakse  i stručnog usavršavanja u narednom periodu realizovati u odeljenjima gradske uprave.

– Sigurna sam da će se naši studenti u saradnji sa stručnim licima u gradskoj upravi  pokazati kao vrsni poznavatelji ove materije i raditi dobre aplikacije kao što su to dosada pokazali i u kompanijama u kojima su se zaposlili kako domaćim tako i stranim. Pritom  rade sa realnim podacima i na konkretnim zadacima – kaže  prof. dr Dragica Radosav dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

I Taxi Zrenjanin

– Ovim sporazumom praktično samo ozvaničavamo dugogodišnju odličnu saradnju i proširujemo je nekim oblastima koje dosada nisu bile predmet  saradnje. Na prvom mestu bih izdvojio unapređenje softvera za vanredne situacije kao i sličnih softvera potrebnih za bolje funkcionisanje  javnih ustanova. Studentima fakulteta je omogućeno obavljanje  poslova poput  prikupljanja, unosa i obrade podataka u oblasti urbanizma, komunalne infrastrukture, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta  zatim  digitalizacija i vektorizacija podataka i njihovo unošenje u Geografski informacioni sistem GIS. Potrudićemo se da u narednom periodu budu obezbeđena  sredstva koja je i država predvidela kako bi profesori i studenti imali pristup  najnaprednijim softverima i time pospešili razvoj elektronskih servisa koji se koriste u gradu – rekao je pomoćnik gradonačelnika  Duško Radišić ovom prilikom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ od prvog maja prošle godine potpisao je niz sporazuma sa različitim kompanijama i institucijama kojima se doprinosi bržem razvoju i fakulteta i društva uopšte. U saradnji sa gradskom upravom realizovano je nekoliko ciklusa letnje stručne prakse, projekti „Edukacijom do posla“ i „IT, rešenje za zaposlenje“

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i član Gradskog veća Slaviša Vlačić, načelnici Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica i Odeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Gradske uprave Zrenjanin Dušan Šijan, kao i koordinator GIS centra Zrenjanin Miodrag Bogunović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh