I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Studenti Tehničkog fakulteta na praktičnim zadacima u odeljenjima Gradske uprave

Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Zrenjanina i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina potpisanim u gradskoj kući stvaraju se novi uslovi za stručno usavršavanje studenata.

Na osnovu sporazuma  određeni broj studenata posle treće i četvrte godine studija će program stručne prakse  i stručnog usavršavanja u narednom periodu realizovati u odeljenjima gradske uprave.

– Sigurna sam da će se naši studenti u saradnji sa stručnim licima u gradskoj upravi  pokazati kao vrsni poznavatelji ove materije i raditi dobre aplikacije kao što su to dosada pokazali i u kompanijama u kojima su se zaposlili kako domaćim tako i stranim. Pritom  rade sa realnim podacima i na konkretnim zadacima – kaže  prof. dr Dragica Radosav dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

I Taxi Zrenjanin

– Ovim sporazumom praktično samo ozvaničavamo dugogodišnju odličnu saradnju i proširujemo je nekim oblastima koje dosada nisu bile predmet  saradnje. Na prvom mestu bih izdvojio unapređenje softvera za vanredne situacije kao i sličnih softvera potrebnih za bolje funkcionisanje  javnih ustanova. Studentima fakulteta je omogućeno obavljanje  poslova poput  prikupljanja, unosa i obrade podataka u oblasti urbanizma, komunalne infrastrukture, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta  zatim  digitalizacija i vektorizacija podataka i njihovo unošenje u Geografski informacioni sistem GIS. Potrudićemo se da u narednom periodu budu obezbeđena  sredstva koja je i država predvidela kako bi profesori i studenti imali pristup  najnaprednijim softverima i time pospešili razvoj elektronskih servisa koji se koriste u gradu – rekao je pomoćnik gradonačelnika  Duško Radišić ovom prilikom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ od prvog maja prošle godine potpisao je niz sporazuma sa različitim kompanijama i institucijama kojima se doprinosi bržem razvoju i fakulteta i društva uopšte. U saradnji sa gradskom upravom realizovano je nekoliko ciklusa letnje stručne prakse, projekti „Edukacijom do posla“ i „IT, rešenje za zaposlenje“

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i član Gradskog veća Slaviša Vlačić, načelnici Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica i Odeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Gradske uprave Zrenjanin Dušan Šijan, kao i koordinator GIS centra Zrenjanin Miodrag Bogunović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh