I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Strip umetnice glavne gošće šestog „Stripolisa“

Šesti Festival stripa “Stripolis” biće održan u  Zrenjaninu od 17. do 19. septembra na tri lokacije u gradu – Kulturnom centru Zrenjanina, Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” i Istorijskom arhivu.

Ovaj  festival je jedinstven u zemlji jer pored izložbi, sadrži tribinem radionice i projekcije.

stripolis

Organizatori festivala među kojima je Kulturni centar koji istovremeno ima i ulogu domaćina, izneli su danas detalje trodnevnog programa i istakli da je ova vrsta događaja od izuzetnog značaja za kulturnu scenu Zrenjanina.

PerSu marketi

Direktor Kulturnog centra Goran Marinković podsetio je da ovaj festival ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine i Grada Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Programski direktor Kulturnog centra Vladimir Đurić pozvao je najmlađe sugrađane da obrate pažnu na prvi festivalski dan u okviru kog će biti održana modna revija kostima strip junaka.

Đurić je naglasio da su najmlađi publika koja će u narednim godinama čitati stripove kao jedan zanimljiv segment odrastanja, ali i stručni i jedinstveni časopis „Stripolis“.

stripolis-1

– Svi stripovi koji su objavljeni u dosadašnjih sedam brojeva „Stripolisa“ predstavljaju donacije, to su autori koji su meni bili uzori. „Stripolis“ ima veliki značaj za domaću javnost jer se iz broja u broj sve više  čuje za njega i on zaista izgleda evropski. Obilazio sam i svetske festivale i čini mi se da je Zrenjanin naročito pogodan za jedan ovakav događaj jer je sve na jednom mestu. Festival svake godine okuplja sve više publike. Odlučili smo da na ovogodišnjem festivalu glavni gosti budu žene, da se vidi poetika koju one neguju u stripu. Nje je sve više i one će osim toga što će se predstaviti kao autori, održati radionice koje su veoma značajne za te mlade ljude, istakao je urednik časopisa „Stripolis“ Branko Đukić.

Oni su pozvali Zrenjanince i goste sa strane da posete festival i uključe se u radionice n avreme zbog ograničenih mesta.

Celokupan program pogledajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh