I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Štrajk u školama: Od sutra časovi 30 minuta

Predstavnik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i predsednik Sindikata prosvetnih radnika Banata, Zvonimir Jović, najavili su ponovni štrajk prosvetara koji će početi u ponedeljak 17. novembra.

Od tog dana, časovi će se održavati, ali će trajati samo 30 minuta.

prosvetari1

Predstavnici prosvetara su i danas ponovili zahteve o kojima javnost obaveštavaju mesecima unazad.

I Taxi Zrenjanin

– Naši štrjkački zahtevi su da se prosvetni radnici izuzmu od smanjenja zarada, jer već imamo indicije da je to učinjeno u drugim delatnostima, zatim da se hitno donese zakon o platnim razredima i da njegova primene otpočne 1. januara 2015. godine. Treći štrajkači zahtev je da se hitno zaključi  poseban kolektivni ugovor za zaposlene u prosveti i obrazovanju i da se naše kolege uključe u izradu zakona o sistemu obrazovanja koji treba da se menja veoma brzo, rekao je Zvonimir Jović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Danas je najavljeno i da je štrajkači odbor sa sva četiri reprezentativna sindikata prosvete dogovorio proteste koji će se održavati svake srede u drugom gradu. Protest će u Zrenjaninu biti održan 26. novembra, a kako je rečeno, „priroda protesta nije politička već socijalna, jer se njima bori za opstanak prosvetnih radova“.

prosvetari

– Nakon donošenja ove odluke imali smo sastanak sa predstavnikom vlade Republike Srbije, ali nismo zadovoljni onim što nam je predočeno i nećemo se složiti sa njihovim predlozima. Sutra takođe imamo jedan sastanak sa ministrom prosvete, bio je izričit Ranko Hrnjaz.

Predstavnici štrajkača održali su juče sastanak sa aktivom direktora srednjih škola i dogovorili način realizacije štrajka, odnosno potvrdili da školsko zvono nakon trideset minuta mora da označi kraj časa. Sutra će biti održan i sastanak sa aktivom direktora osnovnih škola.

– Očekujte da će Zrenjanin biti jedinstven u štrajku, a po informacijama koje imamo, mislim da će biti izuzetan odziv i da vlast mora da se zamisli nad ovim rešenjima. Mi tražimo da se ova naša sirotinja pošteno rasporedi. Ovom prilikom pozivam još jednom prosvetne radnike da veruju sindikalnim rukovodstvima, jer na ovaj način mi treba da spasemo ne samo prosvetu, prosvetne radnike nego i državu Srbiju. Bez ulaganja u obrazovanje, ni jedna država nije izašla iz krize, rekao je Hrnjaz.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh