I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Stotinak bicikala u elektronskom registru „Za vaš siguran bicikl“

U elektronsku bazu podataka za registrovanje „Za vaš siguran bicikl“ od kraja novembra do danas upisano je stotinak bicikala.

Građani su vršili registraciju od kuće, preko svojih računara, jednostavnim popunjavanjem elektronskog obrasca na zvaničnom sajtu grada zrenjanin.rs.

bicikl

Ovaj jedinstveni registar prvi je u zemlji, a naročita specifičnost leži u činjenici da je dostupan i Policijskoj upravi Zrenjanina, čiji službenici u slučajevima krađe bicikala obavezno proveravaju i ovu bazu podataka ne bi li dobili što bliže informacije o vlasniku i serijskom broju bicikla.

I Taxi Zrenjanin

Osim toga, u slučaju da policija pronađe ukradene bicikle, na osnovu serijskog broja može brzo da ih vrati vlasnicima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Projekat su pokrenuli Policijska uprava i Kancelarija za mlade, sredstvima OEBS-a. Koordinatori Kancelarije za mlade kažu da očekuju da se baza poveća u prvim danima proleća kada se bicikli česće voze ali se istovremeno u tom periodu beleže i učestale krađe.

Pored ove preventivne zaštite, na građane se apeluje da vode računa o odlaganju i zaključavanju bicikala na javnom mestu.

Foto: gorila.jutarnji.hr

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh