I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Stolar Mile ispunio obećanje – deca zrenjaninskog vrtića „Zvončica“ dobila novi nameštaj

Pre nepuna dva meseca kada je doneo dve stolice za hranjenje deci vrtića „Zvončica“ u Zrenjaninu, Milorad Jurković kojeg cela Srbija znao kao Stolara Mileta, nije znao da će ovde imati još posla. Tog dana nije mogao da zažmuri pred onim što je video – dečije stolove i stolice u dotrajalom stanju, nebezbedne za upotrebu. Istog dana je rešio da pokrene inicijativu i da pozove dobre ljude iz Zrenjanina da mu pomognu u obezbeđivanju materijala za novi nameštaj.

mile-stolar

Kao epilog priče, danas, dva meseca nakon te posete, mališani vrtića „Zvončica“ dobili su novih pet stolova i dvadeset stolica. Poklonu su se radovala i deca i vaspitačice.

– Ja sam zacrtao da ću to uraditi i bilo je samo pitanje dana kada će to tačno biti. I da nije bilo dobrih ljudi, da niko ništa nije donirao, ja bih sakupljao deo po deo, pa bih opet uradio. Međutim, odazvali su se i vaši građani i oni van Zrenjanina i uspeli smo da usrećimo ove mališane, rekao je Jurković portalu I love Zrenjanin.

PerSu marketi

vrtic-zvncic

Vaspitačice vrtića „Zvončica“ kažu da je ovaj dan za njih poseban.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Nemam reči da opišem zahvalnost i poštovanje prema tom čoveku. Naše bebe su danas najsrećnije, kao i mi. Učestvovali su i roditelji koji nisu želeli da se spominju i eksponiraju, i želim da se zahvalim i njima, rekla je vaspitačica Jovanka Nedeljkov.

Primopredaji novog nameštaja prisustvovao je i direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović.

– Zahvaljujem se gospodinu Jurkoviću koji je sve ovo napravio, i nadam se da će se mnogi ugledati na njegov postupak. Svaka akcija za pomoć našoj deci je dobrodošla. Predškolska ustanova sa trudi da sa Gradskom upravom grada Zrenjanina obezbedi što bolje uslove za boravak dece u vrtićima, ali je i svaka pomoć donatora dobrodošla. Razgovarao sam sa ovim humanim čovekom i ostaćemo u kontaktu. Ja ću mu preneti, ako je moguće, ne sve, ali delimične potrebe naših vrtića, i on je izrazio volju da pomogne onoliko koliko je u njegovoj moći, rekao je Petrović.

stolar-mile-namestaj-vrtic-zrenjanin

I ovu akciju Stolara Mileta, kao i mnoge druge do sada, pomogli su članovi Udruženja građana Novi Sad. Predsednik tog udruženja, Goran Bajšanski, kaže da dobri ljudi jedni druge pronalaze. Kada je potrebno, rasturaju palete, pomažu u radionici, utovaraju i istovaraju nameštaj.

– Prepoznali smo se u misiji koju je započeo Mile Jurković jer su sve akcije koje mi kao udruženje građana sprovodimo, vezane za porodicu i decu. Držimo se zajedno i mislim da upravo tako, zajedničkim trudom i radom, možemo još više da pomognemo deci. Ovo što radimo i rezultati koje vidimo, zadovoljne ljude, decu, sve to predstavlja neprocenjivu energiju koju svaki čovek treba da doživi. Mnogim ugroženim ljudima je potrebna finansijska pomoć, ali često je pažnja koju im poklonimo kada dođemo u njihovu kuću i provedemo neko vreme sa njima, ono najdragocenije i najvrednije, istakao je Bajšanski.

HUMANOST KOJA NEMA GRANICE

Milorad Jurković je do sada napravio 750 stolica za hranjenje beba. Mimo toga, pokrenuo je i niz različitih akcija kojima je pomogao ugrožene porodice.

-Ništa od toga nisam planirao, jednostavno odlazio sam na neka mesta i video da je potrebno još pomoći, kao ovde u Zrenjaninu. Kada smo u porodici iz Crvenke koja ima jedanaestoro dece odneli hranilicu, shvatio sam koliko je ta hranilica beznačajna u odnosu na ono što njima treba. Bio im je potreban ogrev, i pozvao sam ljude da pomognu koliko mogu. Kad smo došli sa kamionom drva, oduševljenju nije bilo kraja, istakao je Jurković.

Podrška porodice mu je, kaže, na prvom mestu.

-Podrška porodice je na prvom mestu, to je nešto što me gura. Ja ne mogu porodicu da žrtvujem zbog ovoga što radim, ali dok porodica stoji iza mene, mnogo toga ću još moći da uradim. I ove stolice i stolove smo svi zajedno uradili, rekao je Jurković na kraju.

mile-stolar-porodica

Milorad Jurković sa porodicom

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh