I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Stiže ciklon „Branko“ – spušta se sa Alpa i donosi nevreme

Ciklon koji bi večeras trebao da stigne i u našu zemlju, donosi nam vrlo nestabilno vreme s obilnim padavinama, jak vetar u zoni pljuskova i grad.

nevreme
Hladan front dolazi sa severozapada, spušta se sa Alpa i trebao bi brzo da prođe, ali ovog puta će se desiti nešto što se na kartama polja pritiska u prizemnom sloju teško uočava. Doći će do formiranja visinskog ciklona nad Balkanom (ova pojava nije ništa neuobičajena i desi se nekoliko puta u toku godine), navodi se na meteorološkom forumu serbianmeteo.com.

Visinski ciklon nije uočljiv na kartama prizemnog vazdušnog pritiska, već treba otići u više slojeve troposfere. Ciklon je jezgro hladnog vazduha koje je sa svih strana okruženo toplim vazduhom. Ovakvo stanje nije dugo održivo i brzo dolazi do prodora toplog vazduha u jezgro i visinski ciklon polako gubi na snazi i nestaje.

Nama ovaj visinski ciklon kome je dato ime Branko može zadati pravu glavobolju što se vremenskih prilika tiče. Donosi nam vrlo nestabilno vreme s obilnim padavinama, (lokalno i preko 50mm za kratko vreme, pa nisu isključena lokalna izlivanja i poplave), jak vetar u zoni pljuskova i grad.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Ono što će biti karakteristično za ovaj ciklon jesu jaka električna pražnjenja, pa možemo očekivati izražajne grmljavinske nepogode, naručito u noći utorak na sredu u većem delu zemlje. Postepena stabilizacija vremena očekuje se tek od petka.

Izvor: Telegraf.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh