I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Startit Centar najavio nova korisna predavanja i kurseve

Startit Centar će ove nedelje ponuditi dosta sadržaja za sve koje zanima IT sektor i žele da postanu deo ove zajednice, čuju nešto novo ili pak ozbiljno počnu sa sticanjem znanja kroz kurseve. Pronađite šta vas zanima i prijavite se za učešće.

 

1. Predavanje – Šta je blockchain i kako se može primeniti u poslovanju

Sledećeg utorka, 26. septembra u 18h u Startit Centru Zrenjanin će se održati meetup sa Ivanom Mojsilović i Zoranom Krnetić gde će se pričati o blockchain tehnologiji i njenoj primeni. Svi koje zanima ova tema su dobrodošli da saznaju nešto novo i podele svoje zanje i mišljenje sa prisutnima.

I Taxi Zrenjanin

Blockchain je decentalizovani, nepromenljivi registar transakcija koji je osnova ˝kripto-valuta˝, odnosno valuta koja je nezavisna od bilo koje druge valute, kao i države, već je prilagođena digitalnom dobu u svakom trenutku.

Prijava

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mesta molimo vas da svoj dolazak prijavite popunjavanjem sledeće forme.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

2. Znam da možemo da gradimo lokalno

Pridružite se u sredu, 27. septembra u 18h IT zajednici u Startit Centru Zrenjanin gde će svi prisutni zajedno pratiti događaj, a u pitanju je live stream događaja iz Doma Omladine koji ekskluzivno prenose u svim lokalnim Startit Centrima.

Organizacija trećeg po redu okupljanja pod nazivom „Znam da možemo”, na kome će se podvući crta razvoja domaće IT zajednice u prethodnoj godini, i napraviti pregled naredne.

Fokus ovogodišnjeg „Znam da možemo” će biti na razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT — zato je odlučeno da pored događaja u Beogradu organizujemo i prenos uživo za ljude na lokalu, poručuju iz Start It-a.

Detaljnije o Znam Da Možemo događaju možete pročitati ovde.

Prijava

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mesta molimo vas da svoj dolazak prijavite popunjavanjem sledeće forme.

3. Svet robotike iz našeg ugla — predavanje u okviru zrenjaninske Noći istraživača

U petak, 29. septembra u 18h u Startit Centru Zrenjanin će se održati predavanje na temu robotike u okviru Noći istraživača.

Posetioci će imati prilku da se upoznaju sa svetom robotike i saznaju više o mogućnostima koje se kriju iza ove nauke, a Gavrilo Andrić će podeliti svoja iskustva i savete o amaterskoj robotici.

Prijava

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mesta molimo vas da svoj dolazak prijavite popunjavanjem sledeće forme.

4. Besplatna WordPress akademija u Zrenjaninu — prijave do 29. septembra

U Startit Centru Zrenjanin će se održati besplatan kurs pod nazivom – WordPress akademija.
Program traje 5 nedelja, počevši od 16. oktobra,
a održavaće se ponedeljkom i četvrtkom u popodnevnim terminima od 17 do 20h.

O kursu

Polaznici će zajedno sa predavčima proči kroz REST API osnove, kako bi razumeli čemu služi i koji su to praktični primeri upotrebe, samu primenu u WordPressu, i druge API primere, razumeće reference, globalne parametre, autentifikaciju i dodatke za autentifikaciju, klijentske biblioteke, izradu dodataka za WP koji koriste API, povezivanje i ugrađivanje, kao i korišćenje Postman alata.

Predavači

Akademiju će i ovaj put predvoditi Aleksandar Savković, a pridružuju mu se i Robert Jakupak i Nikola Mitrović, koji su zajedno učestvovali i u kreiranju online akademije.

Detaljnije o uslovima pročitajte ovde.

Prijava

Za učešće na WordPress akademiji u Zrenjaninu se možete prijaviti popunjavanjem forme na ovom linku, najkasnije do 29. septembra u podne

Startit Centar Zrenjanin se nalazi na adresi Trg slobode 7 ( u zgradi Pozorišta na prvom spratu).

Sve aktivnosti Startit Centra pratite putem njihove Facebook stranice.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh