I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjaninci će besplatno učiti kako da rade za ceo svet (VIDEO)

Od 01. marta i Zrenjanin će se nakon Beograda, Vršca, Inđije, Majdanpeka i Novog Sada svrstati u porodicu gradova koje će krasiti edukativni centar i prostor za rad, a sve aktivnosti biće usmerene ka najzdravijoj domaćoj industriji – IT industriji.

Poznata činjenica da je Srbija u deficitu sa kvalitetnim i obrazovanim ljudima iz ove oblasti, a sa druge strane ponuda poslova za tehnološka zanimanja svakodnevno raste. Retkost je da postoji osoba koja je stručna u bilo kom segmentu ove industrije i da u isto vreme ima status „nezaposlen“.

Procena je da u Srbiji u ovom momentu fali blizu 30.000 programera.

PerSu marketi

RADITE IZ ZRENJANINA ZA CEO SVET

Prednost IT sektora je mogućnost da od kuće radite i izvozite svoj digitalni proizvod za ceo svet.

Sve što u ovom idiličnom mozaiku, prepunom prilika nedostaje je obrazovanje.

Startit Centar je upravo poligon za razvoj kadrova u ovoj oblasti. Ono što ih krasi je da će u ovom prostoru predavači potpuno besplatno deliti svoja znanja i slediti misiju Startit organizacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bilo da želite da postanete profesionalan fotograf, dizajner, da počnete da učite programiranje, izradu web sajtova ili pak kako da vodite profil neke kompanije na društvenim mrežama, sva ta i mnoga druga znanja iskusni predavači besplatno će deliti u ovom edukativnom centru.

Prostor na više od 200kvm u zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

Edukativni centar i coworking prostor

U saradnji sa lokalnim partnerom firmom Progressive media prostor će biti otvoren sa ciljem da pruži besplatnu edukaciju za sve zainteresovane koji žele da uče, prošire svoje znanje iz oblasti IT–a i preduzetništva, upoznaju se sa uspešnim ljudima i njihovim projektima, podele svoje iskustvo i doprinesu svojim sugrađanima i tako zajedno sa nama podstaknu dalji razvoj lokalne IT zajednice u Zrenjaninu, naveli su na internet portalu ove organizacije.

Renoviran i potpuno prilagođen prostor, sa idealnim uslovima za rad, poslovne sastanke i edukaciju se nalazi u zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ na prvom spratu.

Šta je Startit misija?

Promovitvni video „Znam da možemo“

 

Šta je coworking ?

Co-working je po striktnoj definiciji rad u zajedničkom(deljenom) prostoru uz plaćanje određene naknade. Ovakav koncept se pokazao kao odlično rešenje za pojedince (frilenseri, konsultanti) i timove koji grade startape koji su ranije posao radili iz kafića ili kuće. Više o ovom modelu rada pročitajte ovde.

Ko je pomogao ?

Partneri koji su nam pomogli u ostvarenju ove misije su Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Infostud, Vega, Meridian, Namics i Microsoft, kao i Ministarstvo omladine i sporta, ali i grad Zrenjanin.

Drago nam je što je i grad Zrenjanin dao podršku uspostavljanju Startit Centra i prepoznao značaj razvoja IT industrije u svom gradu, poručili su iz Startit-a.

Pored kurseva i predavanja, frilenserima, timovima i firmama iz Zrenjanina i okoline biće omogućen coworking prostor, a sve u cilju umrežavanja i razmene znanja i iskustva od čega će svi imati benefite.

Besplatni kursevi i okupljanja (meetupi) u martu

Neki od planiranih kurseva koji će se održati u ovom prostoru u martu su besplatni kursevi programiranja za decu, uvod u HTML i CSS, kao i meetupi gde ćemo slušati o WordPressu, koje su to novine iz sveta virtuelne stvarnosti, kao i koja su to dobro plaćena zanimanja koja danas možete raditi preko interneta.

PRIJAVITE SE ZA OTVARANJE

Otvaranje je predviđeno za 01. mart, od 18h, a sam događaj je otvorenog tipa, ali vas molimo da nam svoj dolazak potvrdite ovde.

BUDITE U TOKU SA DOGAĐAJIMA

Startit Centar Zrenjanin će u toku meseca organizovati brojne događaje na različite tehnološke teme. Od danas je zvanično puštena u rad i Fejsbuk stranica putem koje ćete moći da pratite sve aktivnosti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh