I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Šta nam donosi Venerin direktan hod u znaku Jarca

Poslednji dan januara bio je značajan budući da je tog 31. dana Venera krenula iz retrogradnog hoda kroz sazvežđe Jarca u direktni hod, gde će boraviti do 6. marta. Mnogi od vas u dugim vezama odahnuće konačno. Kao da će vam se neke dugogodišnje dileme razrešiti, i konačno ćete znati šta u stvari želite.

Ušli smo u 2014. godinu u u čijem je drugom danu Venera krenula u retrogradnost. To se moralo osetiti skoro kod svakog znaka tokom celog januara, najviše na emotivnom, ličnom planu i međuljudskim odnosima. U poslednjih mesec dana bili smo svedoci kako težak i mračan uticaj na Veneru može dati kada je loše aspektovana, i kako se to na sve nas odrazilo. Vraćanje starim vezama, sumnje u starog partnera, nesposobnost da se izađe na kraj sa svojim emocijama, osećaj nepravde i usamljenost, sumnje u sve i svakog, i na kraju možda i najvažnije – gubitak sistema vrednosti.

venera

Direktni hod Venere daće vam osećaj da morate napred, da tako više neće ići. Sada kada je ona krenula napred, osećamo slabost i nesigurnost, bez snage da krenemo dalje – nismo sigurni šta da mislimo, ali pouzdano znamo sigurno da tako dalje ne može. Iskoristite ove dane da razmislite o budućnosti ali na osnovu iskustva iz prošlosti. Ako nešto nije bilo dobro dugi niz godina, da li će ikada biti? Koliko vam se isplatilo to što ste pravili kompromise, žrtvovali sebe u korist drugi, varali? I ako ste lagali drugog, koga ste u stvari lagali, sebe?

Fordomanija

Velika je laž da promenom partnera možete promeniti sebe, bežanjem u drugu vezu dobijate samo još jedan problem. Kaže se za Veneru u Jarcu da je to vizantijska Venera, Venera koja se ne razvodi, Venera žrtve i postojanosti, stablnosti i istrajavanja. Njeni loši aspekti i retrogradni hod dali su naravno sve suprotnosti – sumnje i gubitak vere. Možda bi prvo piitanje trebalo da bude lično: ’’U čemu ja grešim”, ”gde je moja krivica”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Period od narednih mesec dana nateraće mnoge od vas koji ste u dugim vezama ili braku da donosite dugoročne odluke i da se istinski menjate ukoliko želite da održite odnos. Došao je trenutak kada se ne isplati bežati, okretati leđa stvarnosti, odlagati odluke. Učinite to zbog sebe, ako ništa drugo – iz sebičnih razloga nemojte sebi dozvoliti da budete licemerni, da se izgubite u sitnim prevarama i lažima, ostavite sada to jer gubite smisao.

venus

Dosta autora je sklono da kritikuje Venerinu poziciju u Jarcu. Možda tu ima istine, ali ono što je sigurno, jeste da ona teži stabilnim i čvrstim odnosima na duge staze. Ako je Venera lična planeta i ako najviše utiče na naše želje, ljubav, sistem vrednosti, estetiku, sociološke i društvene odnose, da li ono što želimo određuje našu realnost ili nam realnost utiče na formiranje želja.

Osećaj snage će se polako vraćati, osećaj vere u sebe same i svoj sud može biti preduslov da počnete da verujete i onome pored sebe. Najvažnije na kraju jeste da nas svako iskustvo retrogradnosti uči kako da ubuduće ne ponavljamo greške i izađemo iz začaranih krugova karme.

Astrolog portala I love Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh