I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Šta donosi novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita?

Nakon informacije da je donešen novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita, porazgovarali smo sa Mišom Hromčikom, vlasnikom auto škole Euro Start, koji nam je objasnio o čemu se zapravo radi.

Eurostart racunari

– Novim pravilnicima o obuci kandidata za vozače i o polaganju vozačkih ispita određeno je da auto škole od 30. septembra ove godine moraju imati zahtevanu informatičku opremu u vidu najmanje četiri računara sa određenom konfiguracijom, statičku IP adresu, određen internet protok, kao i video nadzor, kojim se snima obavezna teorijska obuka i teorijski ispit  – kaže Hromčik.

Novi sistem sprečava bilo kakve mahinacije na teorijskoj obuci i ispitu.

Fordomanija

– Ovo je bilo samo jedno u nizu ozbiljnih ulaganja, ali za auto škole koje ozbiljno shvataju posao kojim se bave, ovo je veliki korak unapred, jer sistemom kojim smo, internetom i video nadzorom direktno povezani sa MUP – om, eliminisana je mogućnost mahinacija na teorijskoj obuci, pošto su predavači dužni da na početku svakog obaveznog časa u računar koji je povezan sa MUP – om unesu podatke o prisutnim kandidatima, koje kasnije ne mogu menjati.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Eurostart je jedini spremno dočekao novi pravilnik

Eurostart je spremno dočekao novi pravilnik

Tako je postalo nemoguće tzv. „pisanje“, gde se kandidat potpiše kao da je ispratio nastavu, a pitanje je zna li uopšte predavača i bilo šta od propisa.

– Sa druge strane, za kandidate koji redovno pohađaju nastavu ovo i neće biti velika promena, osim na samom ispitu, pošto će od 1. decembra, umesto na papiru kao do sada, polagati testove na računarima. Našim kandidatima to neće teško pasti, pošto i pripremu za ispit rade na računarima, jer smo mi informatičku opremu obezbedili još u junu ove godine – kaže vlasnik auto škole Eurostart, Miša Hromčik.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh