I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Sređuju se klupe u centru grada

Veći broj masivnih klupa za sedenje u glavnoj gradskoj ulici repariran je tokom prošle godine u zajedničkoj akciji grada, Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i lokalnog ogranka međunarodne organizacije mladih preduzetnika JCI.

klupe-centar

Klupe koje su postavljene u centru 2007. godine kada je popločana glavna gradska ulica imale su šestogodišnju garanciju na uticaj atmosferskih prilika, a budući da tokom zime nisu sklanjane sa ulice, već su po isteku garantnog roka bile spremne za prepravku. Boja kojom je bio premazan drveni deo izrađen od kvalitetne hrastovine, gotovo je iščezla, a bila su vidljiva i mehanička oštećenja kao posledica vandalskog ponašanja pojedinaca.

klupe

I Taxi Zrenjanin

– Deo javnog mobilijara u glavnoj ulici čini više od dvadeset masivnih klupa, a do sada je reparirano osamnaest. Prvobitni plan bio je da se sve klupe srede pre početka zime, ali će preostali broj biti gotov do proleća i naši sugrađani će već po dolasku lepog vremena moći da ih koriste u punom obimu. Takođe, u skladu sa završetkom radova na Trgu slobode i dobijanjem jedne uređene celine u centru grada, mi ćemo se truditi da pored klupa upotpunimo glavnu ulicu sadržajima koji mogu biti od koristi građanima, a koji bi opet bili u skladu sa projektom profesora Branislava Mitrovića. Vrlo je pohvalno što je JCI organizacija izrazila želju da učini nešto dobro za svoj grad, jer smo na ovaj način uštedeli budžetska sredstva koja su svakako planirana za reparaciju klupa, a koja ćemo sada iskoristiti za druge korisne projekte. Uvek smo spremni i otvoreni da čujemo dobru ideju i od drugih organizacija, udruženja, firmi, i da zajedno pravimo korisne projekte koji će omogućiti bolji i lepši život svim sugrađanima, kaže za portal I love Zrenjanin koordinator za poslove iz oblasti građevinarstva Gradske uprave, Vinko Simeunović.

Nakon sređivanja klupa, jedan od sadržaja kojim bi se mogao poboljšati kvalitet boravka u centru jeste postavljanje držača za odlaganje bicikala. Time bi se sprečila navika građana da svoje bicikle naslanjaju na metalne ograde koje štite drveće, ali i navika vezivanje tendi pojedinih ugostiteljskih objekata za iste.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh