I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Srebrna plaketa Dečijem ansamblu KUD „Lala“ iz Ečke

Dečiji ansambl KUD „Ečka“, uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, osvojio je srebrnu plaketu na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine održanom Bačkoj Topoli.

Plasman na ovaj prestižni festival mladi igrači iz Ečke ostvarili su kroz dva kruga kvalifikacionih smotri – opštinskoj i okružnoj, održanim u Zrenjaninu tokom aprila.

kud-lala-ecka

-Naš ansambl predstavio se koreografijom igara iz Mačve pod nazivom „Oj garava, garava“, i po ocenama stručnog četvoročlanog žirija nagrađeni smo srebrnom plaketom sa 89.75 bodova, kažu iz KUD „Lala“ Ečka.

PerSu marketi

Kulturno umetničko drustvo „Lala“ iz Ečke osnovano je sredinom 2009. godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Nakon dolaska sadašnjeg umetničkog rukovodioca u naše redove, starija dečija grupa se prvi put plasirala na pokrajinski festival u Bačkoj Topoli koreografijom igara iz Bačke i osvojila bronzanu plaketu, a već naredne 2015. godine, ista grupa ponovo je ostvarila plasman na ovaj festival i zapaženim izvođenjem koreografije igara iz okoline Niša osvojila srebrnu plaketu. U 2016. godini, zbog uzrasta dece, ova grupa nije mogla učestvovati na kvalifikacionim smotrama, ali su zato naši mlađi članovi ostvarili gore pomenute rezultate, kažu u ovom kulturno-umetničkom društvu.

Društvo danas broji oko 80 stalnih članova, raspoređenih u nekoliko igračkih ansambala i narodni orkestar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh