I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Splavovi ne smeju zagaditi jezero

Većinom glasova Skupština grada usvojila je odluku kojom se dozvoljava postavljanje splavova na „Jezeru 3“ Begejske petlje, u centru Zrenjanina.

jezero zrenjanin

U žustroj raspravi odbornici opozicije protivili su se ideji da se na maloj površini centralnog gradskog jezera omogući postavljanje plutajućih ugostiteljskih objekata.

Ukazano je da bi lokali ugrozili ekološku ravnotežu sistema, narušili izgled jezera, da nije rešeno pitanje izlivanja otpadnih voda… Posle poduže rasprave moglo se zaključiti da je jedinstven stav i predstavnika vlasti i opozicije da se moraju ispoštovati svi zahtevi i propisi oko zaštite životne sredine i da ovaj jedinstveni eko-sistem u centru Zrenjanina ne sme biti ugrožen radom lokala.

I Taxi Zrenjanin

Plan lokacije za postavljanje plutajućih objekata izradilo je JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada. U dokumentu, koji se našao pred odbornicima, naznačeno je da su vlasnici ili korisnici budućih splavova dužni da spreče izlivanje štetnih materija i bilo kakvih tečnosti u jezero. Lokali, slični onim u Beogradu, moraju imati rešen odvod otpadnih i fekalnih voda i one se, kako je navedeno, ne smeju slobodno ispuštati u jezero.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nije dozvoljeno obavljanje bilo kakvih radova koji bi mogli izazvati zagađenje vode. Takođe, obavezno je omogućiti pomeranje splavova za vreme čišćenja jezera, stoji u planu koji je potpisao direktor Direkcije Goran Kravarušić, uz napomenu da se na plutajuće objekte ne smeju postavljati reflektori i laseri. Lokali mogu biti do 200 kvadratnih metara, s obalom bi trebalo da budu povezani pokretnim mostom.

Izvor : Dnevnik
Ž. Balaban

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh