I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Građani sprečili postavljanje konstrukcije budućeg splava u jezero

Meštani Male Amerike i ostali građani koji im pružaju podršku, sprečili su danas postavljanje prvih elemenata u jezero na koje bi trebao da bude postavljen budući splav.

Po dolasku kamiona koji je nosio dva pontonska nosača za splav, kod visećeg mosta vrlo brzo stvorila se gužva, a na lice mesta stigla je i policija. Građani su praktično „telima“ sprečili dolazak drugih kamiona i nastavak radova.

splav-postavljanje

  Vlasnik splava Nikola Novaković tražio je od policije da građane umiri i da mu dozvole da radi posao za koji je, kako tvrdi, dobio sve dozvole.

PerSu marketi

– Ja ne znam u čemu je problem. Posedujem kompletnu dokumentaciju i danas smo hteli da ogradimo gradilište, da postavimo sve informacije i sliku kakav će splav biti, ali građani ne dozvoljavaju da uđemo u posed za koji sam dobio dozvolu. Odobreno mi je da ovaj deo zemljišta koristim na 15 dana koliko nam treba za postavljanje splava, i kasnije da vratim sve u prvobitni položaj. Ovde su se skupili ljudi koji mi ne dozvoljavaju da radim. Očekivao sam da će ih policija sprečiti jer me remete na radu, da ih skloni, a oni neka posle svoje sudske procese vode, nemam ja ništa protiv toga. Mislim da je zakon na mojoj strani i da niko ne može da me remeti da radim jer imam kompletnu dokumentaciju. Kamion smo sklonili jer nemam želju da se sukobljavam sa ovim ljudima, rekao je vidno uzrujan Novaković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

splav-postavljanje-policija
– Ukupno 53 građana je podnelo tužbu da se utvrdi da je ništavan ugovor koji je zaključen između preduzeća „Vode Vojvodine“ i Nikole Novakovića kojim se daje u zakup vodno zemeljište radi postavljanja splavova. Građani se poslednjih nekoliko meseci bore protiv „nakaradne“ odluke lokalne vlasti. Mi smo tražili tom tužbom i da se privremenom merom zabrani postavljanje splavova dok se sud ne oglasi o ništavosti tog ugovora. Tužba je podneta 5. septembra, danas je 10., a mi još uvek nismo dobili odluku o privremenoj meri iako je sud dužan da u roku od 48 sati reaguje kada se radi o Zaštiti životne sredine, rekla je pravna zastupnica grupe građana Judita Popović.

splav-postavljanje-pontona

postavljeni-pontoni

Pošto su se kamioni vratili, građani su postavili stolice u blizini jezera spremni da dežuraju do daljnjeg. Kako su najavili, nastaviće da dežuramo sve dok se ne bude odustalo od ideje da splav bude postavljen.

cuvaju-splav

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh