I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Specijalistička poliklinika dobila najsavremeniju laboratorijsku opremu

U Specijalističkoj poliklinici u Zrenjaninu u centralnoj laboratoriji ove ustanove puštena je u rad najsavremenija oprema za uzorkovanje i analizu krvi

-Prostorije su dodatno opremljene i novim nameštajem kao i opremom za uzimanje uzoraka krvi. Bilo je potrebno gotovo 3 godine da laboratoriju i prostorije osavremenimo na ovaj način – rekao je danas Miodrag Subić direktor Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“ u okviru kog funkcioniše i Specijalistička poliklinika.

-Ovo je laboratorija sa najsavremenijom opremom ne samo u regionu nego i šire. Zahvaljujući donacijama opremljena je svim aparatima  za hematološke i biohemijske analize. Vrednost svakog pojedinačnog aparata je od 20.000 do 25.000 eura. Kupljene su i nove stolice, centrifuge i sva prateća oprema. Da bi sve  funkcionisalo na najbolji i najbrži način instaliran je i informacioni sistem. Sada imamo aparate koji sami izračunavaju rezultate, a putem interneta se šalju do terenskih ambulanti i čuvaju u elektronskoj arhivi.  Kapacitet laboratorije je 200 do 400 pregleda dnevno – rekao Subić.

20160414_085056df

PerSu marketi

20160414_085332gg

Specijalističkoj poliklinici danas je uručeno i novo terensko vozilo, donacija Grada Zrenjanina čija će namena biti terensko uzimanje uzoraka krvi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-To znači da građani iz naseljenih mesta od kojih su neka udaljena i do 45 kilometara, više neće morati da dolaze u grad već će tehničari stizati do njih, a rezultati će se elektornskim putem slati do određene ambulante. To znači da  pacijent više ne mora dvaput da dolazi u grad, odnosno specijalističku polikliniku kao nekad, i smatramo to velikim olakšanjem i napretkom – rekao je Čedomir Janjić prilikom ove primopredaje. 

20160414_082900aaa

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh