I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Spašavanje životinja u vanrednoj situaciji

U strašnim poplavama koje su zadesile Srbiju i region, ljudi su pokazali složnost i humanost. Dobrovoljci su pored spašavanja ugroženih naselja i ljudi, nesebično pomagali i životinjama.

Iako, evakuacija životinja u situacijama elementarnih nepogoda kod nas nije regulisana zakonom, mnogi su se uključili u njihovo spašavanje.

zivotinje-poplava
Zrenjaninsko Udruženje za brigu o životinjama „Beta“, uputilo je savet građanima kako da postupe u situacijama kada su prinuđeni da napuste svoje domove, a nemaju mogućnost da povedu ljubimce i druge životinje iz domaćinstva. U tim trenucima treba životinjama obezbediti šansu da se spasu same.

– Pse treba obavezno ostaviti odvezane, omogućiti im da se slobodno kreću. Takođe i obore za stoku treba ostaviti otvorenim. Apelujemo i na sve one koji su krenuli u akcije spašavanja da pokušaju da obrate pažnju i na životinje, jer je svaki život vredan. Do sada smo imali nekoliko pozitivnih primera spašavanja životinja i voleli bismo da ih vidimo što više, rekla je članica udruženja, Gorana Belić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Beta podseća da je na ugožena područja neophodno slati i pakete hrane za životinje.
 

ŽIVOTINJE U ZRENJANINU TOKOM POPLAVA

Iako stanje u srednjem Banatu nije kritično i ne postoji rizik od davljenja životinja, „Beta“ je ipak srenula pažnju i apelovala sugrađanima na nekoliko činjenica.

-Postoji rizik od teških prehlada i upala disajnih puteva životinja zbog konstantne vlage koja je bila prisutna poslednjih dana. Apelujemo na Zrenjanince da u ovim danima uličnim životinjama pokušaju da pruže topao i suv smeštaj, dok se vreme ne prolepša. Takođe bismo skrenuli pažnju na podrume i suterene ili šahtove u blizini kuća i zgrada u kojima se često nakuplja voda i stavraju se manje poplave. Proverite vaše podrume, podstanice, suterene, kako se ne bi desilo da se neke od životinja utope ukoliko prostori ostanu zaključani ili poplavljeni , apelovala je Belićeva.

zivotinje-poplava1
„Beta“ se osvrnula na primer radnika Vodovoda koji je u petak spasao mačku iz zatvorenog šahta u naselju Ruže Šulman. Mačka se zaglavila u cevi od kanalizacije, a poklopac od šahta bio je zaključan.

– Veliko hvala njemu i svim ljudima koji ne prave razliku – život je život, istakla je Belićeva u razgovoru za portal I love Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh