I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Smanjen broj kriminalnih dela u Srednjobanatskom okrugu

Načelnik Policijske uprave Zrenjanin, Bojan Marković, predstavio je izveštaj o stanju bezbednosti na području Srednjobanatskog okruga i rezultate rada uprave za period januar-avgust 2016. godine.

bojan-markovic

Marković je novinarima na konferenciji rekao da je u prethodnom periodu na teritoriji Srednjobanatskog okruga izvršen manji broj krivičnih dela, što se i pored postojeće migrantske i ekonomske krize smatra velikim uspehom.

Pored toga, zabeležena je izuzetno niska stopa učešća najtežih kriminalnih dela opšteg kriminaliteta u ukupnom broju dela opšteg kriminaliteta, kao što su razbojničke krađe, razbojništva, iznude, otmice i krađa vozila.

I Taxi Zrenjanin

-Na području Policijske uprave u Zrenjaninu 64% krivičnih dela čine krađe, teške krađe i nasilje u porodici. U saradnji sa tužilaštvom i centrima socijalne pomoći razvijen je jedan od najefikasnijih modela formalne reakcije na oblik nasilja u porodici, koji se ogleda u primeni koncepta nulte tolerancije na ovakvu vrstu događaja. Uprkos maksimalnom i savesnom angažovanju u ovoj oblasti, u prethodnih osam meseci ove godine, na području Policijske uprave izvršena su dva krivična dela teških ubistava u kojima je šestoro lica izgubilo život. U oba slučaja radilo se o nasilju u porodici, odnosno nasilju među partnerima – naveo je načelnik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

policijska-uprava-zrenjanin-tivadar-borbelj

Tokom ovog perioda nije bilo krivičnih dela ubistava i teških ubistava od strane lica iz kriminogene sredine, takođe nije bilo nerešenih slučajeva teških ubistava i ubistava u proteklih 10 godina, niti je zabaleženo delovanje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave izvršenjima krivičnih dela sa elementima nasilja ili preprodajom narkotika.

-U navedenim mesecima otkriveno je ukupno 95 krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i tom prilikom je u 76 zaplena oduzeto 2800,83 grama opojnih droga od kojih najviše ekstazija, hašiša, marihuane, amfetamina, heroina i ostalo, rečeno je na konferenciji.

Kada je u pitanju javni red i mir, evidentiran je manji broj prekršaja sa elementima nasilja, nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, kao i vređanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Tokom ovog perioda podneto je 973 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i doneto je 885 pravosnažnih presuda, u kojima su izrečene 920 novčane kazne, 28 opomena, 20 ukora, 2 kazne zatvora i 37 zaštitnih mera.

Na polju bezbednosti saobraćaja načelnik je istakao, da je u odnosu na isti period prethodne godine evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno ili nastradalo manje lica.

Na kraju je dodao i da je, u cilju veće bezbednosti učesnika u saobraćaju, a u dogovoru sa lokalnom samoupravom, u planu i postavljanje „pametnih“ kamera na magistrali.

zrenjanin-saobracaj

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh