I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prikupljaju se sredstva za obnovu biste dirigenta Slobodana Bursaća

U Zrenjaninu je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za obnovu biste Slobodana Bursaća koja je 2008. godine ukradena iz Aleje velikana.

Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać”, KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa „IP media 023″ i uz podršku Rotary kluba Zrenjanin.

Predstavnici tih organizacija danas su saopštili da je akcija otvorena za javnost i da je svaka novčana donacija dobrodošla, kao i da je cilj da se bista postavi u spomenički kompleks u Karađorđevom parku do 1. juna kada se obeležava godišnjica smrti slavnog dirigenta.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima Vladimira Coke Stojkovića ispred organizacije Horskog festivala „Slobodan Bursać“, neophodno je izliti novu bistu na osnovu originalnog kalupa koji se nalazi u depou Narodnog muzeja u Zrenjaninu i postaviti je na postojeći postament. Za novu bistu neophodno je prikupiti ukupno 120.000 dinara, odnosno još 80.000 koliko nedostaje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prvih 40.000 dinara donirao je Rotary klub Zrenjanin čiji je predstavnik, Goran Mišković, podsetio da je ovo druga akcija vraćanja bista u Aleju velikana u kojoj organizacija koju zastupa aktivno učestvuje.

Bista neposredno nakon postavljanja, 2004. godine

Akciji su se do sada priključili i CEKOM, Narodni muzej Zrenjanin, Zrenjaninska filharmonija i hor Sveti Serafim Sarovski, koji će u narednom periodu svojim aktivnostima pomoći prikupljanje sredstava za obnovu biste. Naime, na izložbama i koncertima koji se budu održavali, biće postavljene kutije za dobrovoljno doniranje priloga.

Prvi u nizu događaja u okviru kog će se sredstva prikupljati jeste novogodišnji humanitarni koncert Horskog festivala Slobodan Bursać „Praznične horske čarolije”, koji će biti održan u četvrtak, 22. decembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 19 časova.

Novac za obnovu biste će se sakupljati i u okviru nastupa hora Seti Serafim Sarovski u Baroknoj sali Gradske kuće 29. decembra, kao i na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije početkom januara 2017. godine.

U akciju mogu da se uključe i građani dobre volje koji dobrovoljna sredstva mogu uplatiti na namenski račun Komercijalne banke 205-0000000240241-75.

O akciji su danas govorili i Vladimir Đurić ispred Kuturnog centra, Dragan Midorović – KulturKick Creative Productions i Maja Pandurov ispred IP Media 023.

Foto: Josif.org

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh