I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Slepa i slabovida lica nadmetala se u atletskim disiplinama

Međupštinska organizacija slepih i slabovidih u Zrenjaninu danas je bila domaćin pokrajinskog takmičenja slepih i slabovidih osoba u atletici.

Ovaj sportski događaj koji finansira Savez slepih Vojvodine, bio je organizovan na gradskom stadionu u Karađorđevom parku.

IMG_2307 OBRADA

„Tradicionalno pokrajinsko takmičenje u atletici organizuje se svake godine, a danas imamo čast da se oprobamo u ulozi domaćina. Ugostili smo takmičare iz četiri vojvođanske organizacije – Saveza slepih iz Kule, Inđije i dve  organizacije slepih i slabovidih iz Kikinde. Očekujemo fer i korektno takmičenje i nadamo se da će ono iznedriti i  nove, mlade ljude koji će baš danas ostvariti dobre sportske rezultate“, rekao je Nenad Vukeljić, predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabvovidih u Zrenjaninu – koji je i sam učestvovao u takmičenju.

I Taxi Zrenjanin

IMG_2308 OBRADANa današnjem prvenstvu svoje sportsko umeće i snagu odmerilo je 15 takmičara, koji su bili podeljeni u 2 kategorije – potpuno slepi i osobe sa ostatkom vida.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Oni su se takmičili u 3 atletske discipline – bacanju koplja, diska i kugle. 

Jedan od takmičara koji se danas istakao ostvarenim rezultatima bio je Zrenjaninac Slavoljub Epifanić. On je javnosti od ranije poznat kao aktivan sportista i osvajač medalja na brojnim takmičenjima.

IMG_2300 OBRADA„Svake godine učestvujem na ovom pokrajinskom prvenstvu, ali mi je danas posebno drago što se organizuje baš u Zrenjaninu. Iako sam uvek do sada u mnogim sportovima ostvarivao najbolje rezultate – kako na pokrajinskim, tako i na republičkim takmičenjima, nadam se da će se danas pojaviti i neki mlađi uspešni takmičari čime će i konkurencija biti jača“, istakao je Epifanić.

On je danas iskoristio priliku da poruči mladim slepim i slabovidim osobama da se oprobaju u nekom sportu – jer je upravo to ono što njemu daje snagu da istraje.

„Da biste bilo šta u životu uradili, jako je bitno da imate fizičku spremnost – zahvaljujući kojoj mnogo lakše obavljate i sve ostale aktivnosti. Mladima poručujem da se nikada ne predaju, da budu uporni i da se takmiče, pa čak i sa samima sobom- jer je to ono što nas pokreće i motiviše da budemo bolji i da nadmašimo sebe“, iskreno priča Epifanić.

IMG_2323 OBRADA

Najbolje rangirani takmičari kasnije će učestvovati na republičkim, balkanskim i evropskim prvenstvima slepih i slabovidih osoba.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh