I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Školu golfa do sada prošlo 230 dece iz Zrenjanina

Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, njih 230, prošli su školu golfa na terenima Golf kluba „Centar“ koji pripada opštini Žabalj.

Poseta golf terenima počela je 24. oktobra, i do danas učenici su pokazali veliko interesovanje za ovu vrstu sporta. Obuka je predviđena isključivo za učenike viših razreda.

golf
Školu golfa realizovali smo kroz projekat „treći čas“ fizičkog vaspitanja, kroz izabrani sport, kao što smo ranije imali streljaštvo. Kao što vidite, želimo da popularizujemo sportove koji nisu dostupni ili imamo ubeđenje da nisu dostupni svima. Po meni, golf nije samo sport, to je i kultura ponašanja, što je veoma bitno za našu decu, rekao je na današnjoj konferenciji direktor te zrenjaninske škole, Miroslav Brnjoš.

Saradnja sa Golf klubom Centar sprovedena je na obostrano zadovoljstvo. Uprava ovog kluba radosno je prihvatila želju jedne škole da svoje učenike nauči veštinama koje nosi ovaj sport.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Naš golf kompleks koji uključuje terene sa devet rupa, potpuno je opremljen za organizaciju turnira ali i golf akademiju koje radi par godina. Obučili smo puno igrača koji danas učestvuju na velikim turnirima, a poseban akcenat je na deci i juniorima. Upravo je naša juniorska škola postigla izuzetne rezultate u ovoj sezoni. Na otvorenom prvenstvu Srbije mi imamo prvaka nacionalnog i prvaka internacionalnog takmičenja u kategoriji do 15 godina, a takođe i kod devojčica imamo prvaka u nacionalnoj i internacionalnoj kategoriji. Ovakvi rezultati pokazuju da naša golf akademija na čelu sa instruktorom Robertom Savićem radi kvalitetno. Ponosni smo i na rezultate i na interesovanje škole „Petar Petrović Njegoš“ da se deca uključe u rad naše akademije. Osim što je izuzetan i atraktivan sport, golf mladim ljudima omogućava da putuju i prave komunikaciju sa vršnjacima iz nekih drugih sredina, istakao je predsednik Golf kluba „Centar“, Saša Jokić.

golf

Instruktor i profesionalni golf igrač Robert Savić kaže da je bio pozitivno iznenađen interesovanjem koje su deca pokazala.

– Kroz osnovnu obuku ćemo napraviti selekciju dečaka i devojčica koji su pokazali malo veći talenat nego ostala deca, ali u svakom slučaju uvek može da učestvuje ko god je zainteresovan. Ovom prilikom bih pozvao i ostalu decu i ljude da probaju golf, da se uvere da to  nije skup sport, jer se mi trudimo da napravimo tako da svima bude dostupan, rekao je Savić.

Kako su učesnici konferencije saopštili, preostala je obuka učenika sedmih i osmih razreda, koja će se sprovoditi dok vremenske prilike to budu dozvoljavale.

– Ideja je da obuka školaraca ne prestane ni kada prođe golf sezona, nego da se ona nastavi na časovima fizičkog, u sali sa specijalnom opremom koja se koristi za treninge u zatvorenom prostoru, a onda ćemo na proleće nastaviti da vežbamo na otvorenom, dodao je Savić na kraju izlaganja.

ucenici-golf

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh