I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Dve auto škole u Srednjem Banatu dobile dozvolu za rad

Auto škole koje vrše obuku za vozače na teritoriji Srednjeg Banata – „Euro Start“ iz Zrenjanina i „Mile B&V“ iz Melenaca, dve su od 20 u Srbiji koje su, do sada, dobile dozvole za rad u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Dozvole omogućavaju obučavanje kandidata i organizovanje ispita po novim propisima.

auto_skola_obuka_zrenjanin 

Auto škola „Euro Start“ dobila je dozvolu za organizovanje obuke budućih vozača  A,B,C i F kategorije dok melenačka škola „Mile B&V“ polaznike obučava za vozila A i B kategorije. Podsećamo, auto škole u našoj zemlji po starom režimu radile su do 24. oktobra, a dan kasnije u Službenom glasniku objavljen je novi podzakonski akt kojim su definisana nova pravila. Od škola se, novim aktom traži da učionice za teorijsku obuku kandidata imaju minimalnu površinu od 25 kvadrata i visinu 2,4 metra, poligon više ne može da bude dug 30 već 51 metar, na krovu vozila za obuku više ne može da se ispisuje naziv škole već samo oznake “L”.

Nakon podnošenja zahteva za ispunjavanje uslova propisanih Zakonom, Komisije za licenciranje MUP-a Srbije izvršile su analizu auto-škola. U Upravi saobraćajne policije u Beogradu analiziraju se prikupljeni podaci i izdaju dozvole za rad. Većina predstavinika auto-škola stupila je u proteste, jer se dosadašnjom dinamikom izdavanja dozvola suočavaju sa neizvesnošću i nezadovoljnim kandidatima. Prema pisanju magazina „Auto Bild“, škole koje su podnele zahteve za izdavanje rešenja da ispunjavaju uslove propisane Zakonom i posebnim pravilnikom, dobiće do 6. decembra privremene dozvole za rad a svi propisani uslovi za dobijanje trajne dozvole moraju biti ispunjeni do 25. januara 2014. godine.

PerSu marketi

– Bilo je potrebno uložiti dosta novca i truda kako bi naša škola ispunila sve propisane uslove. Po svim pravilima, zadovoljavamo standarde, a sad krećemo i sa teorijskom nastavom, časovima vožnje i polaganjem ispita. Razlika u odnosu na ranije poslovanje i obrazovanje vozača ogleda se u potpuno novim planovima i programima, učionici koja zadovoljava standarde, vozilima koja, takođe, moraju zadovoljavati sve propise, istakao je u razgovoru za portal „I love Zrenjanin“, Miša Hromčik, vlasnik auto-škole „Euro Start“.

instruktori

 On napominje da škole  u svom vlasništvu moraju imati svaku kategoriju vozila za koju su dobile dozvolu, ali da je netačna indormacija da škole moraju posedovati poligon u svom vlasništvu već to može biti i zakup mesta. – Naš poligon se i dalje nalazi na prostoru motela „Šumice“. Imali smo obavezu da ga prepravimo i fizički ga ogradimo kako za vreme trajanja obuke ne bi prolazila ostala vozila, dodaje Hromčik. Iako je broj polaznika drastično smanjen, naš sagovornik ističe da privremeni zastoj u radu škola na polaznike nije uticao u velikoj meri. foto: kurir-info

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh