I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Školarci oduševljeni radionicama o korisnoj upotrebi otpadnog materijala

Savremena galerija Zrenjanin i Udruženje građana „La la Lend“ završili su prvi deo projekta “Recikliraj ekološki” namenjenog deci mlađeg školskog uzrasta, a sa osnovni ciljem podizanja njihove svesti o brizi i očuvanju životne sredine.

deca-1

U projektu je učestvovalo sedam osnovih škola – Vuk Karadžić, Dositej Obradović, Jovan Jovanović Zmaj, Drugi oktobar, Dr Jovan Cvijić, Sonja Marinković iz Zrenjanina i Osnovna škola „Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke.

Deca su kroz edukativne radionice u salonu Savremene galerije i parku Kaštela u Ečki učestvovala u razvrstavanju otpada i kroz konkretne primere učila o načinu njihovog odlaganja i različitim mogućnostima koje nudi recikliranje otpadnog materijala. Jedan od načina jeste upravo upotreba otpadnog materijala u umetnosti.

I Taxi Zrenjanin

deca-4

deca-2

– Kroz radionice je prošlo je 375 dece, i prezadovoljni smo kako je protekao projekat. Deca su radila sa puno elana, bila su zadovoljna i čak imamo pozive da sve ovo ponovimo. Oko 3. aprila planiramo izložbu ovih radova, kako bi i ostala deca koja nisu učestvovala mogla da vide šta su njihovi drugari radili, rekla je Jelica Milivojev ispred Savremene galerije koja je i jedan od troje predavača i realizatora projekta. Sa decom su radile i Aleksandra Jolović iz udruženja „La la Lend“ i profesorka Aleksandra Rodić iz srednje Poljoprivredne škole.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh