I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Sitni darovi za posebne trenutke

U prilikama proslave rođendana, godišnjice braka, krsne slave i jubileja, često razmišljamo kako bismo i čime mogli da iznenadimo osobe koje nam znače.

Zbog malih plata i namenskog raspoređivanja svakog dinara, sve češće odustajemo od kupovine skupocenih poklona i pribegavamo darivanju sitnih, ali pažnje vrednih predmeta.

Supružnici Hilda Damjanov i Andraš Takač iz Mužlje pre nekoliko godina su počeli da se bave izradom magneta za frižidere. U početku su ih poklanjali samo rodbini i prijateljima, a onda su – nakon ohrabrujućih reči njihovih svojih najbližih – počeli da se raspituju kod drugih suvenirdžija i internetu, učeći razne tehnike.


magneti

I Taxi Zrenjanin

Sada već imaju pozamašno iskustvo, prate trendove i interesovanje kupaca, vodeći računa da prave autentične modele magneta. Nedavno su počeli da se bave i dekupaž tehnikama, stvarajući umetnička dela na gipsu, lesonitu, staklu i na jajima. U okviru tradicionalnog takmičenja u farbanju uskršnjih jaja, najmlađima predstavljaju autentičnu izradu čipkanih jaja. Iako su – kako kažu – njihova dela rezultat strpljivog i marljivog rada, ujedno su i šansa da se njihovom prodajom delimično popune rupe u kućnom budžetu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

magneti1

Do sada su svoje radove izlagali i prodavali na raznim etno manifestacijama i proslavama dana sela. Redovni su učesnici Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta „Lorist“ u Novom Sadu, kao i Sajma inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inocoop“ u Zrenjaninu.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh