I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Šišanje svećom – najbolja nega za oštećenu i suvu kosu

Popularno šišanje plamenom sveće koje je hit ali i retkost u svetu, od pre nepunih mesec dana dostupno je i u Zrenjaninu.

Frizerski salon „SSanja“ u naselju Mužlja ovih dana ne može da primi sve pozive zainteresovanih žena, a razlog ovako velikom interesovanju jeste činjenica da ovaj redak metod zvanično radi manje od pet frizera u Srbiji.

sisanje

Pri poseti ovom frizerskom salonu zatekli smo jednu sugrađanku koja je s nestrpljenjem očekivala da vidi efekat sjajne kose nakon spaljivanja krajeva vlasi plamenom sveće. Dok pali fitilj klasične voštane sveće za osvetljavanje, frizerka i vlasnica salona, Sanja Simanić otkriva o kakvom se zapravo tretmanu radi.

I Taxi Zrenjanin

Ovaj tretman se zove Velaterapija i njegov krajnji cilj je nega kose. Toplotom i plamenom sveće spaljuju se oštećeni, iskrzani i iscvetali krajevi kose, praktično makaze ovde zamenjujemo svećom. Nakon tog prvog postupka, na kosu se nanosi vitaminski tretman da bi se ta dlaka nahranila. Tako tretirana dlaka je praktično zatvorena, sprečava se njeno dalje otvaranje i cvetanje narednih 14 nedelja do šest meseci što zavisi od toga koliko je kosa bila oštećena. Posle „šišanja svećom“ dovoljno je održavanje kose šamponom i regeneratorom, bez šišanja ali i upotrebe maski i pakovanja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

sisanje1

Naša sagovornica kaže da je ovo redak tretman u lokalnim ali i frizerskim salonima u Srbiji jer je za rad sa svećom neophodna posebna obuka i puno stručnosti. Svaki pogrešan položaj i potez mogao bi da napravi katastrofu, znajući koliko je malo potrebno da se kosa zapali.

– Pre svega se mora voditi računa pod kojim se uglom drži sveća i koliko se dugo plamen sveće sme držati blizu kose, kaže Sanja i dodaje da „ne preporučuje eksperimentisanje kod kuće bez prethodne obuke“.

Na pitanje da li se žene plaše kontakta sveće sa kosom, Sanja Simanić kaže da ima i onih koje su šokirane, a mnoge od njih u početku žmure. Krajnja reakcija je kod svih ista – oduševljenje i zadovoljstvo.

– Uradila sam tretman pre nedelju dana, bez ikakvog straha što je ovde osnovni alat sveća. Posle brojnih tretmana i metoda kojima sam pokušala da poboljšam oštećenu kosu, želela sam da vidim kakav je efekat šišanja svećom koji je sada popularan u svetu. Kosa mi je sajna, zaglađena, kada provučem prste kroz nju – više nije zamršena. Veoma sam zadovoljna svojom odlukom, stručnošću u ovom salonu i krajnjem efektu, rekla nam je Biljana J. jedna od prvih Zrenjaninki koja je probala šišanje svećom.

preKosa pre Velatretmana

posleKosa posle tretmana

sisanjes

bojana-sisanje-svecom

Svaka od žena koja prođe šišanje svećom slika se pre i posle tretmana kako bi videla efekat.

Jedan tretman traje oko dva sata. Neophodno je da kosa bude srednje dužine za jedan ovakav tretman, odnosno da od temena do kraja dlake ima bar 10 centimetara slobodnog prostora.

Postoje zapisi prema kojima je egipatska kraljica Kleopatra upravo ovako održavala lepotu i raskoš svoje kose, a danas je ovaj tretman izuzetno popularan u Brazilu koji je poznat po negovanim ženama.

Promo cena tretmana do 31. decembra je od 2.200 do 2.600 dinara u zavisnosti dužine kose.

paljenje

Radno vreme je od 8 do 17 sati, radnim danima i subotom, a zbog velike potražnje za ovim tretmanom, moguće je da se tretmana zakaže i za nedelju.

Zakazivanje tretmana je moguće pozivanjem broja 060/0991872 ili pisanjem u inbox na Fejsbuk stranici Frizerskog salona „SSanja“.

Ratka Pavlovića 18, naselje Mužlja

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh