I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Šijan: Raščišćava se teren u Tordi i procenjuje šteta

Snažna oluja koja je sinoć zahvatila Tordu prouzrokovala je štetu velikih razmera. Štab za vanredne situacije Opštine Žitište proglasio je vanrednu situaciju u tom selu koje je danas obišao načelnik srednjebanatskog Upravnog okruga Dušan Šijan. 

Prema njegovim rečima, najveću štetu pretrpeo je jedan manji deo naselja, u kojem je oštećeno više od 50 pretežno starih kuća, i na desetine pomoćnih objekata. 

torda nevreme

„Na svu sreću, ljudi su dobro organizovani i pomažu jedni drugima“, rekao je Šijan nakon obilaska terena. Očekuje se da u toku dana iz Crvenog krsta Vojvodine u Tordu stignu i folije za pokrivanje stambenih objekata, što će biti samo privremeno rešenje. U akciju pomoći uključile su se i drvare iz žitištanske opštine, a Štab za vanredne situacije kontaktirao je i pojedine drvare u Zrenjaninu.  Na terenu su vatrogasne brigade i ekipe komunalnog preduzeća „Ekos“, koje uklanjaju porušena stabla i pomažu u raščišćavanju terena.

PerSu marketi

nevreme

„Stručne komisije utvrđivaće danas i sutra stepen oštećenja objekata. Nakon toga ćemo, u razgovoru sa predstavnicima Štaba za vanredne situacije opštine Žitište, proceniti da li će štetu sanirati sami, ili im je neophodna i pomoć grada Zrenjanina, koju ćemo im svakako obezbediti. Najvažnije je da tokom ove vremenske nepogode nije bilo ljudskih žrtava“, rekao je Šijan za naš portal, i dodao da je situacija u Tordi, nakon svega, pod kontrolom. U zrenjaninskom Crvenom krstu kažu da će, ukoliko to bude potrebno, najugroženijim stanovnicima Torde poslati pakete hrane i higijene.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako nezvanično saznajemo, jučerašnje nevreme pogodilo je još neka naselja u srednjebanatskom okrugu. „U mnogim okolnim naseljima je padala jaka kiša, koju je smenjivao grad, ali nigde nije naneta šteta u takvim razmerama kao što je bio slučaj u Tordi“, rekao je Šijan.

Foto : Info centar Žitište

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh