I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Šezdeset miliona dinara za unapređenje bezbednosti saobraćaja

Čelnici Gradskog veća podržali su na današnjoj sednici Predlog Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u 2015. godini.

sednica

Za ove namene biće izdvojeno 60 miliona dinara, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je predsedavao sednicom, rekao je da će tim sredstvima i u ovoj godini biti unapređivani uslovi za što bolju bezbednost u blizini osnovnih i srednjih škola.

– Osim toga, u planu je izrada studije saobraćaja na teritoriji celog grada Zrenjanina, na osnovu koje ćemo konačno znati kakav prevoz treba da bude organizovan u samom gradu i naseljenim mestima, na koji način bismo trebali da organizujemo taksi prevoz, gde da otvaramo nove saobraćajnice. Tu studiju radiće stručnjaci Saobraćajnog fakulteta iz Novog Sada i očekujem da će nam ona dati odgovore na mnoga pitanja, rekao je Janjić.

I Taxi Zrenjanin

Predviđeno je da izvor pomenutih sredstava budu naplaćene novčane kazne za prekršaje. Šezdeset miliona dinara biće utrošeno na saobraćajno-tehničko uređenje zona oko škola, sanaciju“crnih tačaka“ i opasnih deonica na putevima, uređenje raskrsnica, edukaciju đaka na saobraćajnom poliginu, edukaciju za pravilnu upotrenu bicikala u saobraćaju, nabavku dečijih autosedišta i ostalo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Većnici su jednoglasno podržali i Program rada Poslovnog udruženja Zona unapređenog poslovanja – BID Zrenjanin za čiju će realizaciju u 2015. godini biti potrebno 4,7 miliona dinara koji će delimično biti obezbeđeni iz gradskog budžeta, kao i ostalih izvora poput projektnih aktivnosti.

Podržani su i Predlog Plana nabavki Gradskog veća grada Zrenjanina za 2015. godinu i Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za izradu godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u gradu Zrenjaninu za 2015., 2016, 2017. i 2018. godinu, kao i Predlog Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve za Rukometni klub “Veterani 023“ Zrenjanin.

Gradsko veće dalo je saglasnost i na Finansijske planove gradskih i seoskih mesnih zajednica za 2015. godinu.

Foto: Zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh