I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Sestre Nikić – „Korak po korak“ do prve autorske izložbe

Izložba pod nazivom „Korak po korak“ prva je autorska  izložba sestara Nikić, Marije i Andreje otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina.

Izložbom su obuhvaćeni kako njihovi prvi radovi tako i radovi tokom njihovog školovanja i napredovanja pa sve do radova urađenih u skorije vreme.

Na crtežima ove dve sestre pored motiva mrtve prirode i životinja preovladavaju portreti, a posebno su fokusirane  na položaje ljudskih tela.

PerSu marketi

Andreja preferira crtanje brzim pokretima i razbacane linije koje imaju smisao, a Marija sa druge strane svoj stil bazira na detaljima, sitnim linijama i potezima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ove dve Zrenjaninke slikarstvo su počele da uče kod profesora Aleksandra Kačara u dobi od 10 i 12 godina. Planiramo da nam slikarstvo bude poziv i naša želja je da upišemo Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu – kažu Andreja i Marija Nikić za naš portal.

Želimo da se zahvalimo  našoj porodici, prijateljima i profesoru Kačaru bez čije podrške mi ne bismo postigle ovo što smo do danas postigle i sigurno ne bismo imali samopouzdanje koje danas imamo i koje će nam mnogo značiti u daljnim karijerama – reči su sestara Nikić na otvaranju ove izložbe.

Sestre Marija i Andreja Nikić sa porodicom i profesorom Aleksandrom Kačarom

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh