I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Razvoj seoskog turizma od izuzetnog značaja za Vojvodinu

Turistička organizacija Vojvodine organizovala je u Baroknoj Sali Gradske kuće u Zrenjaninu edukativnu radionicu na temu „Poslovanje u seoskom turizmu u Vojvodini“. Realizaciju radionice pomogli su Turistička organizacija grada Zrenjanina i kompanija „Futurizam“ iz Novog Sada.

seoski-turiyam

Pozdravljajući prisutne, direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović je istakla, da se ova današnja edukacija, koja se prvi put održava u Zrenjaninu, realizuje na osnovu Priručnika za ruralni turizam, sa ciljem podizanja kvaliteta usluga koje se nude u seoskom turizmu širom Vojvodine.

Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina je za naš portal izjavio, da je za našu lokalnu samoupravu razvoj sela i seoskog turizma jedna od najbitnijih ciljeva.

Fordomanija

-Današnjom edukacijom, koja je okupila sve Turističke organizacije sa teritorije Banata, želimo da pomognemo svima onima, koji žele aktivno da se uključe u razvoj, boljitak i legalizaciju ruralnog turizma, sa ciljem da pokažu seoske vrednosti mnogobrojnim turistima i da prošire svoje smeštajne kapacitete.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

seoski-turiyam1

Dr Miloš Ćuruvija je ispred kompanije „Futurizam“ izjavio, da današnje okupljanje ima za cilj, da na teritoriji naše pokrajine definišu pravci razvoja ruralnog turizma, kao i da seoska turistička domaćinstva posluju legalno u skladu sa zakonom.

Tokom višesatne edukacije prisutni su mogli da čuju korisne informacije o zakonsko-pravnim regulativama za poslovanje u seoskom turizmu, o uređenju seosko-turističkog objekta, o organizaciji usluga i marketingu ruralnog turizma, kao i o značaju seoskog turizma za jednu lokalnu samoupravu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh