I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Ukinuta vanredna situacija, vrtići i škole od sutra rade

Štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina proglasio je danas kraj vanredne situacije na teritoriji grada, budući da se stanje na terenu prilično stabilizovalo. Komandant Štaba i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak saopštio je da će sutra, 4. februara vrtići, osnovne i srednje škole početi da rade.

Štab je saopštio i nekoliko zaključaka koji se odnose na stanje na putevima.

sednica

Aktuelna situacija na putevima Grada Zrenjanina

PerSu marketi

U odnosu na jučerašnji sastanak Štaba, prioritet je stavljen na lokalne puteve i ulice koje je vetar zatrpao snegom – lokalni put L15 od melenačke raskrsnice do Elemira i lokalni put od Elemira ka Zrenjaninu, lokalni put od orlovatske raskrsnice do Lukićeva i put Zrenjanin-Aradac.  Tokom noći osposobljeni su i proćišćeni svi putevi, omogućen je saobraćaj u oba smera. Kolovoz je delimično vlažan zbog čega se preporučuje oprez pri vožnji. Jedini put koji do sada nije očišćen to je put za Livade koji se nalazi od državnog puta kod Trofeja do poljoprivrednog imanja Livade. Svi ostali putevi i ulice koje su u nadležnosti grada, prohodni su i očišćeni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na putu između Perleza i Stajićeva uklonjena su sva putnička vozila koja su pre dva dana bila zavejana, što je potvrdio i komandant Štaba i gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak.

U toku jučerašnjeg dana, put prema Perlezu je počišćen za normalno odvijanje saobraćaja ali putari kažu da im je veliki problem predstavljalo blato na putu koje su vatrogasci pokušavali da speru i uklone.

– Vatrogasci su počeli da peru kolovoz, ali je temperatura pala ispod nule i zbog toga je bilo nemoguće da se posao završi i put otvori. U toku današnje akcije organizovano je pranje kolovoza u koje su se pored Vatrogasne jedinice uključili i kamioni „Čistoće i zelenila“. Nakon uklanjanja blata imamo obavezu da put pospemo solju, a nakon toga će Saobraćajna policija utvrditi da li je put bezbedan za saobraćanje, rekao je predstavnik Puteva Srbije na današnjoj sednici.

Nastavak rada u školama i vrtićima

Prema rečima načelnika Školske uprave Staniše Banjanina, sve škole su poštovale odluku kriznog štaba i nisu radile. Nije bilo većih oštećenja osim što je vetar na nekoliko objekata otvorio prozore i pričinio manju štetu.

– Sa školama ćemo se dogovoriti kako će nadoknaditi ova dva propuštena dana, rekao je Banjanin.

Odluka o ukidanju vanredne situacije

– Zbog normalizacije stanja na terenu izazvanog snežim nevremenom i olujnim vetrom, ukida se vanredna situacija, ukida se dežurstvo  članova gradskog Štaba za vanredne situacije, a škole i vrtići nastavljaju da rade, rekao je komandant Štaba, Ivan Bošnjak.

Potvrđena krađa na zavejanim automobilima

Policijskoj upravi su u toku dana prijavljena 4 slučaja koja se odnose na krađu sa vozila. Sa jednog automobila su odneti točkovi, razbijeno staklo i ukraden je CD plejer, sa drugog akumulator, pribor i deo obavezne opreme, dok su sa dva teretna vozila odneti akumulatori i istočeno gorivo. Najveća konstatovana pojedinačna šteta je oko 30 hiljada dinara. Na jednom vozilu je pričinjena šteta tokom rada jedne od mašina za čišćenje snega.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh