I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Scene za film „Razbojnici Banata“ snimljene i u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je danas završeno snimanje dela filma „Razbojnici Banata“ koji se odnosi na priču o čuvenom razbojniku iz Melenaca, Marinku Periću Marijašu.
razbojnici-banata
Proteklih pet dana ekipa filma je intenzivno snimala na nekoliko lokacija u gradu – u Gradskoj kući,Gradskoj bašti, u velikoj sali zgrade Osnovnog suda u Zrenjaninu, ulicama naselja „Mala Amerika“ i na ostacima Arače – spomenika kulture od izuzetnog značaja.

razbojnici-banata3

Sve lokacije su se, više nego dobro, uklopile u scenario.

– Mi smo još tokom godine obišli ove lokacije i procenili da one, svojim izgledom, estetikom i značajnom kulturnom vrednošću, u potpunosti odgovaraju našoj priči. Zahvaljujući tome priča je mnogo dobila na vizuelnoj, istorijskoj i kretivnoj autentičnosti, rekla je portalu I love Zrenjanin Ljudmila Šajtinac, asistent režije i stručni konsultant na filmu.

I Taxi Zrenjanin

Tako su i naši sugrađani proteklih dana mogli da vide filmsku ekipu ali i poznate glumce zrenjaninskog pozorišta kako stvaraju zanimljivu filmsku priču – Jovana Toračkog, Milana Kočalovića, Prvoslava Zakovskog i Aleksandra Dragara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

razbojnici-banata1

razbojnici-banata2

razbojnici-banata5

razbojnici-banata4

Pored profesionalnih glumaca, angažovano je i petnaestak statista.

– Ova filmska ekipa radi na ovom projektu već duže vreme i postali smo veoma prisni što svakako utiče na produktivnost ali i na atmosferu tokom rada. Etnuzijazam nas ni malo ne napušta a ima ga dovoljno za svakoga ko nam se pridruži. Kada se to poklopi s odličnim uslovima u kojima radite, kakva je situacija bila u Zrenjaninu, onda je ta radost još veća. Moram reći da nema osobe niti institucije kojoj smo se obratili za saradnju ili pomoć, a da je nismo dobili, ponosna sam na tu činjenicu, kaže Ljudmila Šajtinac.

razbojnici-banata7
razbojnici-banata6
Od filmske ekipe saznajemo i da je u planu da se tokom sledeće godine snimi jedna priča u okviru ovog igrano-dokumentarnog filma, te da će istovremeno biti poznato kada će ovo delo biti pred gledaocima.

Dokumentarno-igrani film „Razbojnici Banata“ predstavlja ličnosti četiri razbojnika sa ovih prostora koji su živeli od 1720. do 1925. godine, i za života „harali“ ovim delom nekadašnje Austrougarske. Film se snima na teritoriji Pančeva, Zrenjanina, Vršca, u Deliblatskoj peščari, i u još nekoliko banatskih mesta.

Više o razbojniku Marijašu pročitajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh