I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Saša Santovac od danas u Srpskoj naprednoj stranci

sasa-santovacDugogodišnji šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke, lider te stranke i pokrajinski poslanik Saša Santovac od danas je i zvanično član Srpske napredne stranke u Zrenjaninu. Pored Santovca, naprednjacima su se pridružili i ostali članovi rukovodstva SRS-a, Goran Tajdić, Marija Milišić, Siniša Gajin i pojedini predsednici Saveta gradskih i seoskih mesnih zajednica.

U izjavi za I love Zrenjanin, Sasa Santovac kaže da „predpostavlja da će još dosta članova napustiti „radikale“ i pridružiti se Srpskoj naprednoj stranci“.

– Opredelili smo se za takav potez u ovom ternutku sa jednim jasnim ciljem – da izborni rezultat Srpske napredne stranke u Zrenjaninu i ostatku Srbije bude što je moguće bolji, kako bi se nastavile započete reforme i kako bi građani u narednom periodu imali mogućnost zapošljavanja. Smatramo da bi se dobrim rezultatom Srpske napredne stranke otvorila mogućnost i za dalje reforme u samom gradu, rekao je novi član SNS-a na početku razgovora.

Poznat kao jedan od najglasnijih kritičara Statuta AP Vojvodine, Santovac je pre dva dana dao ostavku i na mesto pokrajinskog poslanika zahtevajući od predsednika pokrajinske Skupštine Ištvana Pastora da raspiše izbore i na tom nivou. Kako kaže, smatra da će dobar izborni rezultat SNS-a izvršiti dodatni pritisak na Pastora da donese takvu odluku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Bio sam kritičar separatizma koji je oslikan u vlasti Bojana Pajtića i Demokratske stranke, i smatram da u ovom ternutku jedino Srpska napredna stranka može da stane na put veoma lošem vođenju pokrajinske Vlade.

Sve su izvesniji i lokalni izbori koji bi se mogli održati u junu, a Santovac kaže da će na tom polju zajednički dejstvovati sa nekadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem kojeg je i sam često kritikovao.

santovac-i-knezevic-istorijska

Od danas u istoj stranci – Saša Santovac i Goran Knežević

Javnost grada Zrenjanina prepoznaje Gorana Kneževića kao ozbiljnog političara koji je dugi niz godina na političkoj sceni, a sa druge strane poznaje mene kao nekog ko je veliki borac za interes grada i njegove građane. Mislim da mojom i njegovom zajedničkom energijom u ovom momentu možemo da doprinesemo da se Grad Zrenjanin još više razvije. I on i ja imamo zajednički cilj da građani žive mnogo bolje. Iz jednog opozicionog načina delovanja u prethodnom periodu, želim da pređem u drugi vid političkog delovanja da bih novim izazovom i energijom pokazao da Zrenjanin može uspešno da se vodi, da se pokaže slika kako treba da izgleda jedna Gradska uprava i da mi budemo ti koje će „napisati knjige“ po kojima će i drugi moći da vode svoje gradove i opštine, poručio je bivši lider „radikala“.

Foto: novosti.rs, snszr.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh