I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin prikuplja pomoć – uključuje se sve veći broj subjekata

OPŠTA BOLNICA “ĐORĐE JOANOVIĆ”: Zrenjaninska bolnica obezbedila je 165 praznih postelja za prihvat evakuisanih kojima je potrebna stručna medicinska pomoć.

– Izveštaji o smeštajnim kapacitetima ustanove, i informacija da li je nabavka lekova, vode, hrane i energenata redovna, dostavljaju se Ministarstvu zdravlja na svakih šest sati. U ovom momentu, u Opštoj bolnici Zrenjanin nema bojazni od nestašice lekova i drugih sredstava. Napravljen je organizacioni plan koji podrazumeva rezervne ekipe koje su spremne da na poziv dođu u najkraćem roku. Za sada su u Opštu bolnicu Zrenjanin smeštene dve muške osobe iz Šida, obe su 1984. godište. Imaju povrede zadobijene u  saobraćajnoj nesreći, zbrinuti su i obrađeni u zdravstvenoj ustanovi u Šidu, ali zbog nedostatka smeštajnih prostora, smešteni su na stacionarno lečenje u Opštu bolnicu Zrenjanin, saopštila je zrenjaninska bolnica.

bolnica

SINDIKAT PROSVETNIH RADNIKA BANATA:  Sindikat prosvеtnih radnika Banata otpočеo je akciju prikupljanja novčanih srеdstava za pomoć ljudima iz poplavljеnih područja. Izvršni odbor Sindikata prosvеtnih radnika Banata donеo je odluku da uplati 100.000 dinara pomoći i da istovrеmеno uputi poziv svim školama kojе su članicе ovog sindikata, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu novčano ili u organizovanju prikupljanja potrеbnih namirnica, lеkova, odеćе i drugih stvari kojе su ovim ljudima nеophodnе. – Školе mogu organizovati i roditеljе svojih učеnika i tako proširiti akciju. U narеdnom pеriodu kada ćе sе , nadamo sе što prе, svе smiriti i opasnost proći, razmotrićеmo na koji način još možеmo pomoći i o tomе ćеmo obavеstiti svojе članovе i sugrađanе. Pokazaćеmo da udružеni možеmo mnogo, saopštio je taj prosvetni sindikat.

PerSu marketi

GRADSKA BIBLIOTEKA „ŽARKO ZRENJANIN“: Biblioteka od 19. maja organizuje prikupljanje novčane pomoći za područja ugrožena poplavama. Donacijom od 100 dinara građani će dobiti knjigu iz izdavačke produkcije Biblioteke. Sva prikupljena sredstva biće preusmerena na namenski žiro-račun za  poplavom pogođena područja. Akcija će biti sprovedena na svim odeljenjima Biblioteke, kao i u Klubu knjige. Radno vreme Biblioteke je od 8 do19 časova radnim danima, subotom od 9 do 14 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

biblioteka zrenjanin

MZ „VELJKO VLAHOVIĆ“: U mesnoj zajednici na Bagljašu otvoren je punkt za prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja. Građani mogu svakodnevno da donose humanitarnu pomoć u vremenu od 8-18 časova. Najneophodnija su sredstva za higijenu, oprema za bebe, konzervisana hrana, flaširana voda, ćebad i odeća.

MZ „NIKOLA TESLA“: Mesna zajednica otvorila je humanitarni punkt u svojim prostorijama u ulici Ive Lole Ribara 19.

MZ „ŠUMICE“: U prostorijama mesne zajednice prikuplja se pomoć danas i sutra do 17 sati.

MZ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“:  Ova mesna zajednica danas od 8-20h prikuplja pomoć za ugrožene poplavama. Pozivaju se građani da donesu odeću, obuću, vodu i fabrički upakovanu i konzerviranu hranu. U okviru ove mesne zajednice, pomoć prikuplja i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina. Ova kancelarija navela je da se sve informacije o daljem prikupljanju pomoći mogu dobiti i u prostorijama KZM u zgradi Kulturnog centra.

MUZIČKA ŠKOLA „JOSIF MARINKOVIĆ“: Muzička škola će u sredu u 19 časova organizovati humanitarni koncert u Katoličkoj katedrali. Rukovodstvo škole pozvalo je građane da u to vreme donesu konzerviranu hranu, vodu i sredstva za higijenu.

OŠ „PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ“: Škola je otvorila punkt za prikupljanje humanitarne pomoći, svakog dana od 8 – 18 sati .Trenutno su najpotrebniji voda, dugotrajna hrana, sredstva za higijenu, garderoba.

UDRUŽENJE ZA BRIGU O ŽIVOTINJAMA „BETA“: Udruženje prikuplja hranu za životinje koje su ostale same i bez staratelja u ovoj vanrednoj situaciji, na nekoliko aktivnih punktova. Hrana će se u subotu 24. maja prikupljati 1. U centru ispred NewYorker-a izmedju 11h i 15h 2. Na maloj pijaci na Bagljašu između 10h i 17h Svakodnevno se hrana može ostaviti i u dva petshopa u gradu – u Svetosavskoj ulici u periodu od 9 do 20h,  u petshopu Pedigre na velikoj pijaci od 8 do 16h.

– Udruženje Beta Beograd juče je uspelo da se probije do Obrenovca, spašeno je na desetine pasa, dve mačke i jedno prase. Potrebna je pomoć i u smeštaju i molimo sve građane koji mogu da pomognu, da nam se jave u inbox na našoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, saopštila je „Beta“ Zrenjanin.

Informacija o aktivnim punktovima dopunjavaće se u toku dana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh