I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

SANU poklonila Zrenjaninu više od 300 knjiga i naučnih radova

Generalni sekeretar Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Dimitrije Stefanović uručio je danas Gradu Zrenjaninu oko tri stotine vrednih knjiga i naučnih radova. 

Njega su u plavom salonu gradske kuće primili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, članica Gradskog veća zadužena za resor kulture Dubravka Bengin i zamenik načelnika Odeljenja društvenih delatnosti Zoran Kovački.  sanu1

Sastanku su prisustvovali i Aleksandra Ninković Tašić, interkulturalni ambasador Unesko kluba Univerziteta Sorbona, mr Dejan Masliković, pomoćnik Upravnika poslova i savetnik za saradnju s medijima SANU, Viktor Lazić direktor Muzeja knjiga u Beogradu, Milan Bjelogrlić, direktor zrenjaninske biblioteke i Robert Sabo, koordinator „Godine Pupina“ u Zrenjaninu. 

sanu4

I Taxi Zrenjanin
– Posebno nam je drago što je primećeno sve ono što je grad radio u protekloj godini. U prošloj godini smo obeležavali Godinu Mihajla Pupina, nastavljamo te aktivnosti i u ovoj, pa smo tako predvideli sredstva za renoviranje kuće velikog naučnika. Zahvaljujem se za donaciju u vidu knjiga, koje će posredstvom biblioteke moći da čita veliki broj građana Zrenjanina, rekao je nakon sastanka Saša Santovac.
sanu3
 
Prema rečima Milana Bjelogrlića, direktora Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, knjige će značajno obogatiti knjižni fond, a već sutra biće u funkciji pre svega na naučnom odeljenju, dostupne studentima i svima koji su željni sticanja novih znanja.
 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh