I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Santovac: Naknada za porodilje ostaje ista i u 2015. godini

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac oštro je kritikovao i odbacio optužbe u javnosti da će Grad u 2015. godini izdvajati manje sredstava za porodilje u odnosu na prethodnu godinu.

Prilično nejasno je dovedena u pitanje odluka o izdvajanju sredstava za porodilje, iako je u Gradskoj upravi rečeno da će naknade i za prvorođeno i svako naredno dete u porodici ostati iste.

bebA

Ovo pitanje je pokrenula odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Ildika Bođo, koja je kritikovala smanjenje budžetskih sredstava. Kao odgovor na to, Santovac je danas uputio saopštenje za javnost.

I Taxi Zrenjanin

– Aktuelna vlast je prošlogodišnjom Odlukom proširila prava na jednokratnu novčanu pomoć majkama porodiljama sa teritorije Grada Zrenjanina i reč je o obimu prava koja su šira nego što su na republičkom nivou. Prvorođeno dete u Gradu Zrenjaninu dobija jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50.000 dinara, dok svako naredno rođeno dete u porodici, bez obzira koje je po redu rođenja, dobija 35.000 dinara. Ističem, prethodnim rešenjima, ovo pravo su mogle da ostvare porodice sa samo tri prvorođena deteta u porodici, dok na republičkom nivou, na osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ovo pravo mogu ostvariti samo četvoro prvorođenih. Za razliku od prethodnih rešenja, na osnovu kojih je ostvarivanje prava bilo rezervisano samo za majke porodilje, pod propisanim uslovima, čime su bila diskriminisana deca iz bračnih veza u kojima je otac stanovnik Grada Zrenjanina, a majka nekog drugog mesta sa prebivalištem u Zrenjaninu, ali kraćim od godinu dana, ovim Rešenjem sada sva deca, bez diskriminacije, ostvaruju svoja prava. Prethodnim rešenjima je bilo onemogućeno da ovo pravo ostvare najpre otac deteta u posebnim situacijama kada majka napusti dete, premine na porođaju, ili staratelj deteta, što je takvu decu dovodilo u neravnopravan položaj, rekao je danas Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On je osudio i iznošenje uvreda na račun firmi koje pomažu budućim majkama u našem gradu, a koje su pre nekoliko dana iznete u javnost.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh