I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Šansa za studente – četvrti ciklus „Letnje stručne prakse“

Četvrti ciklus projekta „Letnja stručna praksa“ kojim se pokazuje društvena odgovornosti prema mladima u Zrenjaninu, njihovom obrazovanju i zapošlјavanju, predstavljen je danas studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPredstavljanje projekta na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

Kroz ovaj projekat, tehnički fakultet i Poslovno udruženje „ZREPOK“ od 2010. Godine u kontinuitetu pružaju studentima priliku da obavljaju jedan vid stručne prakse u zrenjaninskim preduzećima. Do sada su student praksu obavljajli samo u preduzećima članicama ZREPOK-a, a od ove godine izbor je proširen i na preduzeća van tog poslovnog kruga.

– Studenti kandidati se sami prijavljuju i zadužuju projektne zadatke koji imaju svru unapređenja poslovanja preduzeća. Oni daju svoje predloge rešenja na bazi stečenog teoretskog znanja, rekla je prodekanka fakulteta profesorka dr Dragana Glušac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Nacionalna služba za zapošlјavanje sprovodi evidentiranje studenata učesnika ovog projekta. Kandidate koji nakon diplomiranja dođu na tržište rada i evidenciju za zapošljavanje, Nacionalna služba označava kao Top kandidate sa prioritetom u zapošlјavanju.

– Od prošlogodišnje Letnje stručne prakse nosim samo pozitivna iskustva i svim studentima bih preporučio da se prijave. Meni je ova stručna praksa promenila život, rekao je Nemanja Bilinac, student i stipendista ZREPOK-a, pobednik trećeg ciklusa stručne prakse.

nemanja-bilinacNemanja Bilinac, stipendista ZREPOKa i pobednik trećeg ciklusa projekta LSP

Kroz ovaj program podstiču se mladi da ostanu u svom gradu nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, ali se privlače i maturanti iz drugih sredina naše zemlјe. Smatra se da ovaj projekat može da dovede do popularizacije Zrenjanina kao mesta poželјnog za život, rad, školovanje i sticanje visokog i kvalitetnog obrazovanja.

Značaj ovog projekta vremenom su prepoznale i institucije,  pa se prošle godine uključio i Grad Zrenjanin izdvojivši iz budžeta 600 hiljada dinara kao nadoknadu za angažovanje studenata.

– Iskustva poslodavaca sa projektom i studentima su izuzetno dobra, van očekivanja. Imali smo priliku da se uverimo da ovaj fakultet pohađaju dobri studenti i da ovde ima dobrog potencijala za naše buduće kadrove. Kroz ovaj program prošlo je dvadest osam studenata, a u prve dve godine od njih sedamnaest čak četrnaestoro je dobilo posao, istakao je član ZREPOK-a, Dragan Vidaković.

Do 20. maja  biće otvoren poziv svim poslodavcima da popune upitnike i objave koliko studenata i kog profila mogu angažovati, a do 6. juna će biti otvoren poziv svim kandidatima da iskažu svoja interesovanja za angažman u okviru ovog projekta.

Nakon analize podnetih podataka, doći će se do konačnog broja studenata i imena firmi u kojima će se praksa realizovati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh