I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Sankcije za prodavce alkohola u trafikama i na benzinskim pumpama

Gradski većnici utvrdili su danas izmene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, kojima su otklonjeni uočeni nedostaci po pitanju sankcionisanja počinilaca prekršaja.

alkohol
Kako je objasnio načelnik Komunalne policije Igor Virijević, razlog za donošenje izmena i dopuna jeste činjenica da je prodavac na benzinskoj stanici, u  trgovinskom objektu za prodaju novina, duvana i alkoholnog  pića i u objektima brze hrane takođe odgovoran za izvršenje prekršaja, a da do sada Odlukom nije bila predviđena mogućnost da se isti sankcioniše, kao i činjenica da prilikom vršenja inspekcijskog nadzora na terenu komunalni inspektori najčešće ne zatiču preduzetnike.

– Mislim da imamo dobru odluku o tome, ali se javio taj nedostatak da u nekim trgovinskim objektima i trafikama imamo neodgovorne pojedince koji prodaju alkohol posle određenog vremena i ovim smo regulisali da naši komunalni policajci mogu da propišu kazne i tim neodgovornim licima. Mislim da ćemo uvesti maksimalan red u prodaji alkohola u nedozvoljenom vremenu – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić neposredno po završetku sednice.

Izvor: zrenjanin.rs, I love Zrenjanin   Foto: mojevijesti.ba

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh