I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Sakupljanjem fiskalnih računa do novog automobila

U nameri da podstakne građane da za kupljenu robu i usluge traže i šalju fiskalne račune, i tako pospeše punjenje budžeta – Poreska uprava odlučila je da organizuje i nagradnu igru, a glavna premija je automobil.

Kontrole pokazuju da čak 42 odsto radnji ne izdaje račune, pa poreznici očekuju da će tom akcijom, do kraja godine, smanjiti taj broj za 10 do 15 odsto.

Nagradna igra Poreske uprave „Fiskalnim računom protiv sive ekonomije, osvojite automobil“ imaće dva ciklusa, a prvi je već počeo. Ukoliko je neko već sakupljao račune, odnosno fiskalne isečke, tokom juna meseca, može ih poslati, i oni će biti važeći.

poreska fiskalni racun

Fordomanija

Prvi ciklus završava se u septembru, a izvlačenje nagrada će biti u petak, 20. septembra. Drugi ciklus počinje praktično odmah posle prvog ciklusa, a izvlačenje nagrada biće 20. decembra. U oba ciklusa glavna nagrada je putnički automobil. Troškovi za dobitnika će biti samo registrovanje, asve ostale troškove snosi Poreska uprava Republike Srbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U svakom ciklusu biće podeljeno po 20 robnih nagrada, i to će uglavnom biti električni kućni aparati. Potrebno je sakupiti 30 fiskalnih isečaka – računa, i staviti ih u koverat sa imenom, prezimenom, adresom i telefonom pošiljaoca (lične podatke treba napisati na posebnom papiru). Zatvoreni koverat treba poslati na adresu: Poreska uprava Republike Srbije, Kružni put broj 38, 11309 Leštane, Beograd, sa naznakom „Za nagradnu igru“.

Najmanji iznos po fiskalnom računu – isečku mora biti 300,00 dinara, što je prema statistici trgovaca prosečna dnevna kupovina osnovnih životnih namirnica jednog domaćinstva. Ukoliko iznosi na bar jednom od 30 fiskalnih iseča ka budu manji, to će učesnika nagradne igre diskvalifikovati.

Izvor : economy.rs  Foto : telegraf.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh