I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Rudolf Valter poklonio Zrenjaninu 50.000 evra

Vlasnik kompanije „Fiva Valter Grup“, devedesetogodišnji Rudolf Valter,  poklonio je danas Gradu Zrenjaninu 50.000 evra koji će biti raspoređeni socijalno ugroženim kategorijama građana.

 Valter je u Zrenjaninu poznat kao veliki dobrotvor koji je u više akcija pomagao siromašne, a u njegovom vlasništvu se nalazi hala u kojoj danas Drekslmajer kompanija zapošljava više hiljada Zrenjaninaca.

Na prijemu kod gradonačelnika Ivana Bošnjaka, Valter je istakao da su sredstva izdvojena iz fondacije „Batschka Stiftung“ kojoj je on ostavio svu svoju imovinu. Devedesetogodišnji dobrotvor kaže da je srećan što Zrenjaninu danas može da pomogne ovim novcem.

– Ukoliko bude potrebno i investitori budu tražili, spreman sam da izgradim još jednu halu da se zaposle ljudi koji su bez posla, rekao je Valter.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Ivan Bošnjak zahvalio se u ime svih građana, prvenstveno socijalno ugroženog sloja društva kojima će ova donacija pomoći.

Sredstva će biti opredeljena za rad Narodne kuhinje, Humanitarne organizacije „Caritas“ za potrebe pomoći u kući, kupovinu 85 mesečnih karata za socijalno ugrožene đake i nabavku ogreva za siromašne građane.  

Foto : Miodrag Grubački

  • Divider

  • Divider
Na vrh