I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Rotaract donirao knjige đacima OŠ „Servo Mihalj“

Članovi Rotarakt kluba Zrenjanin uručili su danas oko 250 knjiga Osnovnoj školi „Servo Mihalj“ u Mužlji prikupljenih kroz humanitarnu akciju.

rotaract-zrenjanin-donacija-4

 

Kako je pojasnio predstavnik Rotarakt kluba, Srđan Barac, akcija je startovala u Poljoprivrednoj školi u Futogu u kojoj su studenti đacima držali zanimljiva predavanja na temu „Šta ću biti kad porastem“. Tada je dogovoreno da se paralelno sa predavanjima prikupljaju i knjige koje će članovi Rotaracta donirati školi sa najsiromašnijim bibliotečkim fondom.

I Taxi Zrenjanin

– Jedan deo knjiga prikupili smo u Futogu, a drugi deo smo obezbedili na donatorskoj večeri Rotari kluba u Zrenjaninu i tako stigli do cifre od oko 250 potpuno različitih naslova. Odlučili smo se za školu u Mužji jer smo čuli da su im knjige preko potrebne, objasnio je Barac.

rotaract-zrenjanin-donacija-3

Knjige su predate učiteljici Marini Cmiljanov koja je zadužena i za rad u školskoj biblioteci.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo nije samo poklon za biblioteku, već i poklon za buduće naraštaje. U ime dece, i u ime kolektiva moram da izrazim veliko poštovanje i zahvalnost za ovako divan gest. U manjku smo sa novijom literaturom kao što je „Hari Poter“ i naslovi u trendu, a deca upravo to traže. Nije istina da deca ne čitaju, sa tim se ne slažem jer se godinama deca od prvog do četvrtog razreda uključuju u čitalački dnevnik kroz koji crtaju i pišu to što su pročitala, rekla je Cmiljanov.

Članovi Rotarakta obećali su da će nastaviti da organizuju humanitarne akcije za dobrobit lokalne zajednice.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh