I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Rok balada benda „Šišarke“ oživela legendu o dvorcu Kapetanovo

Posle uspeha sa pesmom „Mrdačica guze“ članovi rok benda „Šišarke“ oglasili su se novim singlom. Ekranizaciju svoje nove pesme, ovoga puta rok balade „Kome si važna“, čiji su sami autori, ovaj najpopularniji r’n’r zrenjaninski četverac Aleksandar Rakita, Istok Radovanov, Zoran Radovanov i Ivan Benović, poverio je britanskom reditelju Vićencu Sirakuzi.

sisarke2

Britanac koji je poznat i kao di­ džej oduševio se čvrstim zvukom koji neguju “Šišarke”, pa je bez dvoumljenja prihvatio da režira njihov novi spot. Vićenco je ranije zbog Egzita dolazio u Vojvodinu odakle je poneo najlepše utiske, a posebno su ga očarali krajolici ravnice srpske severne pokrajine. Kada je prihvatio angažman posvetio se istraživanju vojvođanskih legendi u nameri da jedu od njih oživi prilikom ekranizacije novog singla “Šišarki”. Članovima benda je predložio da se scenario bazira na legendi o banatskom dvorcu Kapetanovo, što su oni  prihvatili.

Po legendi o dvorcu Kapetanovo, kada je 1938. godine bankrotirao, vlasnik zamka Botka Bela nije ni slutio da će mu se žena, od tuge što gubi velelepno zdanje, politi benzinom i zapaliti. U plamenu je nestalo sve, a u okolini dvorca je ostao samo pramen njene plave kose koji je poput venčanice smrti dugo obletao oko zamka. Dvorac je kasnije obnovljen, a po toj legendi na svake godine na Svetog Iliju noću se pojavljuje u jednoj od soba zamka senka žene sa dugom plavom kosom koja gleda u banatsku ravnicu. I danas, kada kosci kose travu oko zamka, na njihovim kosama i grabljama se umesto trave ponekad nađe pramen plave kose.

Fordomanija

sisarke1

Mladi talentovani Zrenjaninci uz pomoć nekoliko glumaca, pod rediteljskom palicom Britanca, tri dana su snimali kadrove u autentičnom ambijentu dvorca, kao i u obližnjoj crkvi, u koju su uneli instrumente i snimali playback. Sve je rezultiralo visokobudžetnom trominutnom filmskom pričom čija su montaža i postprodukcija ovih dana završeni u Londonu u jednom od studija “Mustard film company” za koji Sirakuza radi.

sisarke0
– Sjajno je bilo raditi sa mladim i talentovanim ljudima koji prave odličnu muziku! Kada sam poslušao njihov album i novu pesmu za koju smo uradili spot, odmah sam znao da će to biti prava stvar, što se na kraju i potvrdilo. Mnogi prijatelji u Londonu su prijatno iznenađeni činjenicom da se u Srbiji neguje taj muzički pravac, kaže Vićenco Sirakuza.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

O novoj pesmi i filmskoj priči koja je prati, basista zrenjaninskog rok sastava Istok Radovanov kaže:

– Zaista smo prezadovoljni spotom, nadam se da će se i publici dopasti. Uvek se trudimo da budemo drugačiji, za sada u tome i uspevamo. Mi živimo za muziku, mnogo ljubavi, vremena i energije ulažemo u našu rok  priču koja nije baš isplativa u Srbiji, ali ne odustajemo i uvek ćemo od sebe davati maksimum.

VIDEO SPOT: KOME SI VAŽNA

Foto : Jovana Rikalo

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh