I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Rodama u Tarašu priređena dobrodošlica

Udruženje građana ,,Taraške rode“ organizovalo je početkom nedelje zvaničnu dobrodošlicu svojim rodama. Tim povodom, đaci tamošnje osnovne škole održali su priredbu u sali kulturnog doma.

taras-rode1

Prva roda, mužjak koji već par godina stiže prvi na svoje gnezdo, stigla je u selo Taraš već 1.marta.

– Trenutno su popunjena dva gnezda, a nadamo se da će i ostalih 38 uskoro biti „okupirana“ svojim vlasnicima, i da će u velikom broju dočekati dodelu titule ,,Evropsko selo roda 2015.“ u svom rodnom selu, Tarašu. Dobrodošlicu rodama smo priredili ispred prostorija udruženja, gde je bila postavljena foto izložba na temu belih roda, autora Predraga Kostina i Tanje Mijatov, rekla je Aleksandra Marovac Cucić iu Udruženja građana „Taraške rode“.

PerSu marketi

rode-taras

Roditeljima i deci uručeni su simbolični pokloni, rode od stiropora, a celu akciju pomogao je ,,Gomex” koji je obezbedio osveženje, slatkiše i grickalice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

taras-rode

Dobrodošlici je prisustvovala predstavnica Turističkog centra grada Zrenjanina Vesna Bugarin koja je pohvalila napore da se pokrenu dešavanja u selu.

Taraš je selo sa najviše parova belih roda u Srbiji. U 2014. je bilo 40 gnezda roda, a u susednom vikend-naselju Babatovo još 7.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh