I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Rezultati akcije iznošenja kabastog smeća

Akcija iznošenja kabastog otpada, odvijala se u periodu od 21. decembra 2015. godine do 1. februara 2016. godine.

kontejner-kabasto

Primarni cilj akcije bio je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume i tavane. Sekundarni cilj akcije bio je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

-Akcija koja je upravo završena, sprovedena je tako što su u svakoj mesnoj zajednici bili locirani kontejneri zapremine 5 m3 i praznili su se svakodnevno. Inače, ista je uspešno završena. Odziv građana, kako u individualnom tako i u kolektivnom tipu stanovanja je bio na zadovoljavajućem nivou. Na gradsku deponiju odnosilo se u proseku oko 30 m3 smeća dnevno – istakla je Danijela Tančić, portparol JKP „Čistoća i zelenilo“.

I Taxi Zrenjanin

Građani koji nisu iskoristili akciju iznošenja kabastog otpada imaju mogućnost da ga odlože na gradsku deponiju svakog dana od 00,00-24,00 časa, s tim što na ulazu u gradsku deponiju treba da se jave portiru, gde će ih isti uputiti na kom delu deponije treba da deponuju otpad. Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog smeća, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasto smeće zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom Preduzeća.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućno smeće, niti pored njih jer kamioni autosmećari koji prevoze kućno smeće po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasto smeće, pa isto ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada – dodala je Danijela Tančić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh