I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Retrogradno kretanje planeta tokom marta

Mart je započeo Mesečevom menom 1. dana u mesecu. Mlad Mesec je krenuo iz sazvežđa Riba i poklopio se sa retrogradnim kretanjem Marsa iz sazvežđa Vage, istog dana. Ova situacija na nebu označava početak šestomesečnog ciklusa koji će biti podržan od strane Jupitera i Saturna da se realizuju nadanja, planovi, i da uspemo u onome što podsvesno odavno želimo da uradimo.

Na individualnom planu, polje koje je zahvaćeno eklipsom, biće fokus promena i dešavanja. Na kolektivnom planu, ovaj aspekt uticaće na buđenje svesti kod ljudi, jer će retrogradni Mars iz Vage pojačavati stari osećaj nepravde i terati mnoge da razmišljaju o prošlosti i propuštenom, uz jak osećaj nezadovoljstva i agresivnosti. Planeta strasti Mars, biće retrogradan od 1. marta do 19. maja. Ovakvi tranziti uzrok su odlaganja i vraćanja na staro, kao i potrebe da preispitamo pre svega partnerske odnose, jer se Mars kreće kroz Vagu a zatim donosi snažan osećaj frustriranosti i potrebu za kidanjem i rušenjem partnerstva. Svaki hod ove planete unazad, stvara prepreke i osećaj nemoći. Jedina pozitivna stvar u ovakvoj poziciji Marsa jeste to što će znak Vage dati potrebu za diskusijom, raspravljanjem i polemikom, te će time donekle ublažiti Marsovu destruktivnost. Vaga je ipak znak ravnoteže i ona jeste poremećena unazadnim kretanjem Marsa, ali ipak teži ujednačavanju te će se kod svakoga od nas javiti osećaj nepravde, ali i potreba za harmonijom i razvnotežom.

Sada prvo treba postaviti sebi pitanja tipa – šta tačno želite od svojih partnera i partnerstva? šta osećate prema partneru? da li ste spremni da se odmaknete od njega ili da ga istražite dublje? To su pitanja s kojima ćete se susretati. Ako ste sami, možete osećati potrebu da ponovo uspostavite kontakte sa partnerom iz prošlosti i to ponovno spajanje može ispasti dobro samo ako ste iskreni i ne ponavljate stare greške dvojnog odnosa. Sada je vreme za preispitivanje odnosa i razmišljanje o proteklim godinama, a ne za novu akciju i zaletanje u situacije pod uticajem afektivnog stanja izazvanog Marsom.

Saturn će takođe krenuti retrogradno ovog meseca, od 3. marta do 20. jula. Ovo retrogradno kretanje pokreće nemire, destrukciju, blokade, nasilje i mržnju, težnju da se ruše dosadašnji sistemi i vraćanje na prošlost. S obzirom da je Saturnovo drugo ime Hronos ili vreme, tokom ovog perioda imaćemo osećaj da vreme ide unazad, osećaj ‘’već viđenog’’. Nažalost, taj uticaj biće produbljen njegovim kretanjem kroz sazvežđe Škorpije koje je prilično negativno, dajući pad vere, podstičući saobraćajne nezgode, fatalne nesreće na moru i u vazduhu, gubitak volje i ambicije, gubitak vere u Boga. Kažu da je uloga Saturna da nas testira i da se čovek nikada više ne odriče Boga ni ljubavi prema bližnjem, nego kada je Saturn retrogradan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Nemiri prisutni u poslednja dva meseca ove godine mogu se iznenada utišati tokom ovog meseca, zlo se samo naizgled primirilo, čekajući svoj trenutak. Vesti o nesrećama neće izostati, a osećaj nemoći obuzimaće nas jače nego ikada. Ovo je vreme koje zahteva maksimalnu disciplinu, svođenje troškova na minimum, odlaganje velikih planova oko započinjanja novih poslova. Tačno je da je Saturn planeta koja je najviše odgovorna za plaćanje karme i starih dugova, te se potrudimo na prvom mestu da pođemo od sebe i svojih dugova, kako materijalnih tako i duhovnih, vratimo ih i platimo pre nego se bacimo kamenom na drugog.

Ovo je vreme mudrosti i ozbiljnosti i vreme da se oslobodimo svega onoga što smo sebi nametnuli, a najviše da se oslobodimo strahova koji nas blokiraju i sprečavaju da krenemo i prihvatimo nove izazove života. Dobra strana ovog perioda je ta što će nam doneti osećaj vrednosti i osećaj ambicije. To će nas pokrenuti sa margine i prosečnosti, da postignemo nešto bolje i više.

Ako volite sebe, shvatićete da zaslužujete nešto bolje i više, to je poruka ovog marta. Kojeg učitelja iz detinjstva nosite zauvek u srcu? Najstrožeg i najpravičnijeg. Zašto? Sve što je vredno u vama, njegova je zasluga.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh