I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Rekordan broj strelaca na Sretenjskom turniru SD „Bečkerek 1825“

Streljačka družina „Bečkerek 1825“ organizovala je tradicionalni Sretenjski turnir u gađanju vazdušnom puškom.

Bio je ovo 10. jubilarni turnir kojim se u ovom klubu obeležava Dan državnosti. Od samog početka turnir je okupljao najbolje strelce Srbije i odmah je uvršten u zvaničan kalendar takmičenja. Takva tradicija nastavljena je i ove godine jer je na vatrenu liniju izašlo 45 najboljih strelaca iz 12 klubova.

U pojedinačnoj konkurenciji slavila je Jovana Stojadinov iz SK „Uljma“ pogodivši 372 kruga. Drugi je Novica Petrović iz SD „Heroj Srba“ Smederevo sa istim broem krugova ali manjem brojem pogođenih centara.  Treće mesto osvojio je domaći strelac Đorđe Šari sa 370 krugova. Nakon dugog izbivanja sa takmičenja Šari je postigao odličan rezultat i pokazao da se vraća na šampionski put u ovoj kategoriji koja mu je specijalnost. Četvrto mesto osvojio je Marko Alimpijević SK „Mladost“ Inđija sa 369 krugova dok je peto mesto zauzeo Ervin Šalgo SK „Kikinda“ sa 368 krugova.

Fordomanija

U ekipnoj konkurenciji slavila je SD „Kikinda“ sa 1092 kruga. Sastav ekipe je Ervin Šalgo (368), Stefan Tifenbah (362) i Milan Manjulov (362). Drugo mesto zauzeli su strelci SD „Heroj Srba“ sa 1083 kruga. Takmičili su se Novica Petrović (372), Dragan Florić (356) i Saša Ilić (355).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Treće mesto zauzeli su domaći strelci „Bečkereka 1825“ sa 1081 krugom. U ekipi su pored Đorđa Šarija (370) bili još i Dragan Grozdanov (354) i Tibi Čisar (357).

Medalje i veteranima

Po prvi put na ovom turniru su podeljene medalje i diplome i veteranima ali ne o broju „ubijenih“ krugova već po broju „pređenih“ godina. Zlato je osvojio Dragoljub Dabić (1947.) iz SK „Pančevo“, drugi je Novica Petrović (1953.) SK „Heroj Srba“ Smederevo, a najmlađi veteran Anđelko Anđelov (1954.) iz SK „Kikinda“.

Počasni gosti turnira bili su članovi Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije Vitomir Homan, Milisav Pantić, Dragan Donević i Jovan Tošić.

Težište rada u SD „Bečkerek 1825“ uvek je bilo na radu sa mlađim kategorijama. Tako je trener Dragan Grozdanov već sada sa svojim pulenima iz kategorije mlađih juniora na takmičenju finala prvenstva Vojvodine. Danilo Maćoš ušao je u finale kao šestoplasirani a Milica Kljajić kao peta. – Najmlađe takmičare pripremamo za prvenstvo Vojvodine i Srbije gde očekujemo da ostvare sjajne rezultate – rekao je Grozdanov za naš portal.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh