I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Rekonstrukcijom magistralnog vrelovoda do jeftinijeg grejanja

JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin sprovodi radove na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda, koji su finansirani kreditom nemačke razvojne banke – KfW.

Sredstvima iznosa 2,3 miliona obuhvaćeni su građevinski, mašinsko-montažni radovi, isporuka cevi i kompletne opreme. U sklopu rekonstrukcije ove godine je urađeno oko dva kilometra vrelovoda u gradu.

Radovi se trenutno izvode u Pančevačkoj ulici, koju su danas obišli direktor „Gradske toplane“Aleksandar Starčević i zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.

IMG_3602 obrada

PerSu marketi

„Zadovoljni smo intenzitetom radova koji podrazumevaju zamenu dotrajalih i postavljanje novih vrelovodnih cevi – što će dovesti do većih ušteda, manjih gubitaka na mreži, ali i boljeg i jeftinijeg grejanja za potrošače“, rekao je  Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Postojeći vrelovodni sistem nalazi se u veoma lošem stanju, a ovom rekonstrukcijom dobiće se potpuno novi magistralni vod.

IMG_3607 obrada

U sklopu prve faze radova biće zaokružena naselja 4. juli, Rade Končara i Bagljaš – bez dela ulice Junaka Milana Tepića od broja 5 do broja 14.

IMG_3628 obrada„Napomenuo bih da je u sklopu prve faze rekonstrukcije najpre planiran završetak poteza do ugla ulica Save Tekelije i Prve Proleterske. Međutim, zbog problema u resornom Ministarstvu – koji su vezani za isporuku potrebnog materijala, bili smo prinuđeni da skratimo deonicu do ugla ulica Save Tekelije i Jug Bogdana. Planiramo da ona bude završena do 15. septembra – nakon čega će uslediti punjenje sistema, zgrada i kompletna priprema za predstojeću grejnu sezonu“, rekao je medijima direktor zrenjaninske toplane, Aleksandar Starčević.

On je istakao da je ova rekonstrukcija bila neophodna i da su radovi intenzivirani jer „postoji svest o tome da prelaskom na tarifni sistem koji podrazumeva plaćanje po utrošenoj energiji – građani neće želeti da plaćaju i troškove gubitaka koji svakako postoje na dotrajalom sistemu“.

Za nastavak radova na rekonstrukciji magistralnog vrelovoda – koji se očekuju na proleće biće potrebno još oko dva miliona evra.

Tada će biti izvršena i rekonstrucija sistema u naseljima Đura Đaković, Brigadira Ristića, Ruža Šulman i male ulice – čime će biti zaokružen ovaj značajan investicioni program.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh